Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kam sa hrabú mladé pušky. Neuveriteľné čísla, v roku 2023 nemá Djokovič konkurenciu

Najúspešnejší tenista histórie Novak Djokovič má v tomto roku pôsobivú štatistiku úspešnosti zápasov, na ktorú sa nechytajú ani omnoho mladší súperi ako Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev či Jannik Sinner.

08.10.2023 10:45
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič počas tohtoročného ťaženia na US Open.
debata (2)

Svetová jednotka má nepochybne za sebou najlepší rok medzi tenistami napriek tomu, že odohral menej turnajov ako jeho súperi.

Djokovič získal tento rok tri zo štyroch grandslamových titulov, pričom jedinú prehru utrpel vo Wimbledone, kde sa dostal až do finále, no Carlos Alcaraz ho porazil v piatich setoch.

Nedávno zverejnená štatistika výhier najúspešnejších hráčov v roku 2023 ukazuje, že Djokovič je na vrchole so 46 výhrami a iba piatimi prehrami, výsledkom čoho 90,2 percentná úspešnosť víťazných zápasov.

Rebríček zahŕňa aj zvyšných štyroch najlepších hráčov: Alcaraz na druhom mieste, Daniil Medvedev na treťom a za ním Jannik Sinner. Okrem toho je prekvapujúce vidieť Američana Taylora Fritza na piatom mieste napriek tomu, že je momentálne na 10. mieste svetového rebríčka.

Djokovič zaznamenal v tejto sezóne iba päť prehier. Prvú tohtoročnú porážku zaznamenal v semifinále turnaja Dubai Open proti Daniilovi Medvedevovi po pôsobivej 16-zápasovej víťaznej sérii na začiatku sezóny.

Na začiatku antukovej sezóny utrpel dve prekvapivé prehry po sebe, najprv v Monte-Carlo proti Lorenzovi Musettimu a potom na Serbia Open, kde ho porazil jeho krajan Dušan Lajovič. Na antuke ešte nestačil vo štvrťfinále Roma Open na siedmeho hráča sveta Holgera Runeho.

14 Djokovič Čítajte viac Opäť Kosovo! Djokovič si koleduje o hejt. Zdieľanou fotografiou však zmieruje nepriateľov na život a na smrť

Tieto neúspechy ho však neodradili od víťazstva na French Open len o dva týždne neskôr. Naposledy prehral Djokovič v náročnom finále Wimbledonu, kde ho porazil Carlos Alcaraz.

Djokovič štartoval na desiatich turnajoch a zabezpečil si päť titulov. Okrem toho má tento rok bilanciu 11 víťazstiev a 3 prehier proti hráčom zo svetovej desiatky.

Stefan, Tara a Jelena. Alebo šťastní Djokovičovi Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Fotografie Novaka Djokoviča a jeho v New Yorku...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Carlos Alcaraz