Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Opäť Kosovo! Djokovič si koleduje o hejt. Zdieľanou fotografiou však zmieruje nepriateľov na život a na smrť

Po tom, čo si fanúšikovia večných rivalov Crvenej zvezdy Belehrad a Partizanu Belehrad spoločne uctili pamiatku obetí z Kosova a Metohije, prehovoril na túto tému aj najlepší tenista všetkých čias - Novak Đoković.

28.09.2023 16:44
14 Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (6)

Na svojej sociálnej sieti zdieľal fotografiu transparentu, ktorý fanúšikovia vyvesili pred Chrámom Svätého Sávu.

Kvôli tragickým udalostiam v Kosove a Metohiji bola streda v Srbsku vyhlásená za deň štátneho smútku a pri tej príležitosti najvýznamnejšie belehradské kluby pred kostolom sv. Sávu zorganizovali zhromaždenie.

Pred kostolom vo Vračari sa zišlo veľké množstvo fanúšikov, členov viacerých fanúšikovských skupín a medzi nimi boli aj ultras Crvenej zvezdy, Partizanu, Zemunu a OFK Belehrad, ktorí si inak nevedia prísť na meno.

Pred chrámom vyvesili transparent „každá slza sa modlí k Bohu, každého Srba bolí duša…“

Na svojom instagramovom profile túto fotografiu zdieľal aj najlepší tenista sveta Novak Djokovič. K príspevku pridal aj tri modliace sa emotikony.

"Dnes večer sa v chráme Svätého Sávu zišlo niekoľko tisíc ľudí, aby si pripomenuli našich bratov Štefana, Bojana a Igora, ktorí hrdinsky položili svoje životy za vlasť v Kosove a Metohiji. Spomienku slúžil biskup Štefan s miestnym duchovenstvom.

Chceme sa poďakovať všetkým, ktorí zareagovali na našu výzvu, najmä fanúšikom iných klubov, ktorí ukázali, že sú veci, ktoré sú oveľa dôležitejšie ako naša klubová príslušnosť.

Ďakujem fanúšikom OFK Belehrad, Zemun, Voždovac, ale najmä vďaka fanúšikom Partizanu, ktorí prišli na pietnu spomienku v hojnom počte. Namiesto toho, aby sme stáli proti sebe na ulici a na tribúnach, dnes sme stáli vedľa seba v chráme.

Ukázala sa vysoká miera uvedomelosti a ľudskosti, čo by malo byť len začiatkom a základom budúcej normalizácie našich vzťahov," napísal fanklub Crvenej zvezdy, ktorý si hovorí Delije.

Pre Djokoviča je Kosovo srdcová téma. Na tohtoročnom Roland Garros totiž napísal na objektív kamery „Kosovo je srdce Srbska. Zastavte násilie.“ Reagoval tak na už vtedy napätú situáciu v okolí Mitrovice.

Novak Djokovič Čítajte viac Napriek úcte k Federerovi a Nadalovi treba povedať nasledovné: Novak Djokovič je najlepší tenista všetkých čias. Bodka

Kosovskí politickí predstavitelia zareagovali podráždene a preto srbský šampión ešte raz odpovedal.

"Počul som, že na sociálnych sieťach bolo veľa kritiky. Neviem, či ma niekto potrestá, ale urobil by som to znova. Som proti vojnám a konfliktom akéhokoľvek druhu.

Kosovo je naše srdce, bašta, centrum najdôležitejších udalostí, odohrala sa tam najväčšia bitka, je tam najviac kláštorov. Je mnoho dôvodov, prečo som to napísal."

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Crvena Zvezda Belehrad #Partizan Belehrad