Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ je späť: Kližan ohlásil veľký návrat

Dlhé roky bol slovenskou tenisovou jednotkou a tvárou daviscupovej reprezentácie. Martin Kližan sa po takmer troch rokoch vráti späť na súťažné dvorce.

20.09.2023 10:28
04. Martin Kližan Foto: ,
Martin Kližan s trofejou za víťazstvo na turnaji v Rotterdame.
debata (7)

O svojom nečakanom zámere informoval 34-ročný Bratislavčan na sociálnej sieti. „Kráľ je späť. Uvidíme sa na okruhu v roku 2024,“ napísal Kližan na Facebooku.

Kližan patri medzi najväčšie talenty slovenského tenistu od čias Karola Kučera a Dominika Hrbatého. Najvyššie v kariére sa dostal na 24. miesto svetového rebríčka, na grandslamových turnajoch sa mu raz podarilo osemfinále na US Open.

Medzi jeho top úspechy možno zaradiť turnajové tituly v Hamburgu, Rotterdame a St. Petersburgu. Dokopy ich počas kariéry vybojoval šesť.

Collage Maker-17-Sep-2023-06-16-PM-5794 Čítajte viac Ak by bol Američan, stavali by mu sochy! Wimbledonská šampiónka sa zastala Djokoviča

Počas vyše dvojročnej odmlky bol Kližan veľmi aktívny. Snažil sa stať prezidentom Slovenského tenisového zväzu, no v súboji s dovtedajším šéfom Milošom Mečířom neuspel.

Rovnako dopadla aj jeho snaha stať sa starostom Petržalky. V komunálnych voľbách 2022 obsadil až tretie miesto za Jánom Hrčkom a Elenou Pätoprstou. Kližan získal iba 2657 hlasov, čo bolo 8,86 percenta hlasov.

Nateraz posledný zápas kariéry odohral ako 31-ročný v lete 2021. Pri pokuse dostať sa do hlavnej súťaže Wimbledonu prehral s českým tenistom Zdeňkom Kolářom 1:6, 2:6.

Zaujímavosti zo života a kariéry Simony Halepovej Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Krásna Simona Halepová je späť. Ak sa chcete...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan