Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci odrovnali hviezdneho Gréka. Oslabený Tím Európy, Tsitsipas sa odhlásil z Laver Cupu

Svetovému rebríčku kraľujú hráči zo starého kontinentu. No ani jeden z prvej päťky sa nepredstaví v tíme Európy na víkendovom Laver Cupe vo Vancouvri. Po Djokovičovi, Alcarazovi, Medvedevovi a Runem účasť odmietol aj piaty hráč sveta Stefanos Tsitsipas.

20.09.2023 07:50
Stefanos Tsitsipas Foto: ,
Stefanos Tsitsipas si v neúspešnom víkendovom súboji proti Slovensku privodil zranenie.
debata (1)

Hviezdny Grék absolvoval v sobotu a nedeľu tri náročné súboje proti slovenským tenistom v Davisovom pohári. Na kurte strávil vyše sedem hodín a ako uvádza portál tennisuptodate.com, Tsitsipas sa odhlásil z Laver Cupu pre zranenie, ktoré utrpel pri neúspešnom súboji proti Slovensku (1:3).

Grék mal byť pritom najsilnejšou zbraňou európskeho tímu, ktorý tentokrát neprinesie na podujatie tak atraktívne mená, ako napríklad vlani. Vtedy prišlo na Laver Cupe k nezabudnuteľnej rozlúčke Rogera Federera s kariérou a tú si nenechali ujsť ani Nadal či Djokovič.

nadal, djokovič Čítajte viac Gratulácia? Kdeže. Nadal sa konečne vyjadril k Djokovičovi, Srbov poriadne rozladil

Po prvýkrát v krátkej histórii súboje medzi Európou a Amerikou sa v tímoch nepredstaví ani jeden grandslamový víťaz či tenista, ktorý sa v minulosti objavil na prvom mieste svetového rebríčka.

Jedinými tenistami z najlepšej desiatky, ktorých v európskom výbere uvidí kanadské publikum, sú Rus Andrej Rubľov (6. v rebríčku) a Casper Ruud (9.).

Naopak Tím Ameriky postaví do hry takmer to najlepšie, čo v súčasnom svetovom tenise má. Lídrom bude americké trio Taylor Fritz, Frances Tiafoe a Ben Shelton. Tých doplnia domáci Kanaďania Milos Raonic, Felix Auger-Aliassime a Argentínčan Francisco Cerundolo. Laver Cup sa uskutoční od 22. do 24. septembra.

Hviezdny tenisový pár „Tsitsidosa“ Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Piaty hráč svetového rebríčka ATP Stefanos...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stefanos Tsitsipas #slovenskí tenisti #Laver Cup 2023