Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdolať Tsitsipasa? Sladké víťazstvo. Snáď som si už vybral všetko zlé

Zdolal gréckeho obra v starovekom Panteóne a pomohol Slovensku k triumfu 3:1. Tenista Alex Molčan (25) mal z víťazstva v Davisovom pohári veľkú radosť.

19.09.2023 13:57
Alex Molčan Foto:
Slovenský tenista Alex Molčan.
debata

„Je to môj najcennejší triumf,“ povedal v rozhovore pre Športweb.

Tsitsipasa ste zdolali na – pre Grékov – na ikonickom mieste… Boli ste už niekedy na kurte taký šťastný?

Bol som veľmi šťastný. Zdolať Tsisipasa na domácej pôde pre mňa veľa znamená. Získal som rozhodujúci bod, navyše na takom mieste. O to bol môj triumf sladší.

Čo pre vás znamená na konci nie príliš vydarenej sezóny?

Veľa. Potvrdil som si, že viem hrať s každým, pokiaľ som zdravý a trénujem. Sezóna nebola vydarená, ale neprisudzoval by som to tomu, že som robil niečo zle.

Alex Molčan. Čítajte viac Tsitsipas na kolenách. Molčan zdolal svetovú päťku a Slovensko priviedol k postupu

A čomu?

Prišlo viacero smolných momentov. Niekoľkokrát ma skolila choroba, musel som brať antibiotiká. Potom prišlo vleklé zranenie.

Nevedeli sme, čo s ním robiť. Nakoniec sme našli dôvod problému. A keď sa vyriešil, výkonnosť sa zastabilizovala. Je to vidieť aj na kurte.

Ak tvrdíte, že to bol najlepší výsledok v kariére, tak ste sa aj na kurte cítili ako nikdy predtým?

Cítim sa lepšie a aj výsledky na US Open či v Davisovom pohári to potvrdzujú. Takto, ako som sa cítil na týchto dvoch turnajoch, by som sa chcel cítiť stále. Človek vie, že ak trénuje, cíti sa na kurte čoraz komfortnejšie. Snáď mi to vydrží čo najdlhšie.

Kapitán tímu Tibor Tóth povedal, že Apostolos Tsitsipas mu blahoželal stroho – dvomi slovami. Ako reagoval Stefanos po zápase?

Neviem, ako reagoval Apostolos a neriešil som ani Stefanosove vyjadrenia po zápase. Po pravde, ani ma to veľmi nezaujímalo. Zdolali sme ich doma. Pre nás je to cenný triumf.

Tibor Tóth Čítajte viac Keď chcel Tsitsipas nové sedačky, dostal ich. My sme sa sťažovali na milión vecí a nikto nič. No čo vám poviem - Gréci!

Znamená to, že na najbližší turnaj pocestujete omnoho sebavedomejší?

Určite to dodáva viac sebavedomia. Turnaj a Davisov pohár je niečo iné. Dúfam, že si budem na ďalších turnajoch viac veriť.

Tenisová sezóna pomaly speje ku koncu. Povedzte, čo vás tento rok najviac mrzelo?

Ako som spomínal – už pred prvým turnajom sezóny som mal problémy. V Austrálii to ušlo, ale potom sa znova vrátili hlúpe zdravotné problémy.

Ešte som k tomu dvakrát chytil Alexandra Zvereva. Snáď je všetko zlé za mnou a čakajú ma príjemné veci.

Môžete už teraz potvrdiť, že dostať sa do stovky je ťažšie, ako sa v nej udržať? Je to aj preto, že žiadny zo súperov vás už nepodcení?

Ťažko povedať. Udržať sa v stovke je náročnejšie, lebo som z nej po roku a pol vypadol. Stovka však nie je cieľ, ktorý som si dal.

Bol som už aj v päťdesiatke. Rád by som sa však dostal ďalej. Potvrdil som si, že viem zdolať aj kvalitných tenistov. Potrebujem však byť dlhšie v príprave a mať konzistentnejšie výkony.

nadal, djokovič Čítajte viac Gratulácia? Kdeže. Nadal sa konečne vyjadril k Djokovičovi, Srbov poriadne rozladil

Cez víkend ste zdolali elitného tenistu. V čom potrebujete pridať, aby sa vám to stávalo častejšie?

Musím byť zdravý. Nie je to ľahké počas celého ročníka. Malé zranenia vždy prídu, ale tie sa dajú riešiť. Potrebujem sa vyvarovať dlhším výpadkom.

Aký je váš najbližší program?

Čakajú ma tri challengre, aby som si poistil účasť v prvom kole na Australian Open. Na ďalší rok budem mať iné ciele, ale teraz sa sústredím ešte na záver sezóny.

Hviezdny tenisový pár „Tsitsidosa“ Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Piaty hráč svetového rebríčka ATP Stefanos...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Molčan #Stefanos Tsitsipas