Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Babička, toto je pre teba. Murrayho premohli emócie, kvôli Davisovmu poháru zmeškal pohreb starej mamy

Britský tenista a trojnásobný grandslamový víťaz Andy Muarray sa v priamom prenose rozplakal po tom, čo zmeškal pohreb starej mamy, aby mohol reprezentovať Veľkú Britániu v Davisovom pohári.

16.09.2023 08:21
Andy Murray Foto:
Andy Murray počas pozápasového rozhovoru po súboji v Davisovom pohári.
debata (2)

Britská tenisová legenda bola nominovaná na tohtotýždňový kvalifikačný turnaj Davisovho pohára v Manchestri. Pri víťaznom súboji proti Austrálii v stredu ešte nenastúpil.

No v piatok zviedol Murray trojsetovú bitku proti Švajčiarovi Leandrovi Riedimu. Brit prehral prvý set v tajbrejku, ale po veľkej dráme súboj po troch hodinách 12 minútach otočil a vyhral 6:7, 6:4, 6:4.

Novak Djokovič Čítajte viac Austrália sa hanbí, v USA sú zmätení. Antivaxer Djokovič? Nikdy som nebol odporcom očkovania

Po impozantnom výkone v pozápasovom rozhovore prezradil, že zmeškal pohreb babičky Ellen, aby mohol hrať za Veľkú Britániu.

V emotívnom rozhovore sa Murray neubránil slzám a povedal: „Ospravedlňujem sa rodine, že tam nemôžem byť. Babička, toto je pre teba.“ Britovi sa dostalo ohromnej podpory od publika, pozrite si video:

A okrem podpory z tribún sa dočkal Murray vrúcnych slov od fanúšikov aj na sociálnych sieťach. Jeden z nich napísal: „Skutočná legenda na kurte aj mimo neho. Bola by na teba veľmi hrdá, Andy.“

Nehrajúci kapitán Veľkej Británie Leon Smith priznal, že vôbec netušil o Murrayho smútku v rodine, kým to dvojnásobný wimbledonský šampión neoznámil priamo na kurte.

Roger Federer Čítajte viac Roger, Rafa, kde ste? Nemáte wi-fi? Fanúšikovia kritizujú legendy, lebo zabudli pogratulovať Djokovičovi

„Vlastne som to nevedel. To len ukazuje silu jeho charakteru. Bolo neuveriteľné, čo predviedol na kurte aj to, čo urobil pre tím,“ skonštatoval Smith.

Aj vďaka víťazstvu nad Švajčiarskom sa Briti priblížili k postupu do novembrového finále Davisovho pohára v Malage. Najlepších osem tímov sa tam predstaví na konci novembra.

Americká tenisová kráska Ashley Harkleroadová Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prvá tenistka z profi okruhu pózovala pre...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Davisov pohár