Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Americká hviezda bola ako zmyslov zbavená. Rozhodca ukončil zápas, fanúšikovia zúria

Holandsko - Spojené štáty americké 2:1. Výsledok finálového turnaja Davisovho pohára je síce zaujímavý, no podstatne interesantnejší je spôsob, akým k víťazstvu Holanďania dokráčali.

15.09.2023 09:03
Frances Tiafoe Foto:
Frances Tiafoe v debate s empajrovým rozhodcom.
debata (12)

Pomohla im totiž hviezda súpera, ktorá sa vo vypätom okamihu nevedela vpratať do kože.

O čo ide?

Po úvodnej dvojhre medzi Boticom van de Zandschulpom a Tommym Paulom viedli Európania 1:0. Na druhý súboj nastúpili v Splite Tallon Griekspoor a Frances Tiafoe.

Holanďan vyhral úvodný set, Američan druhý. Rozhodujúci dospel do tajbrejku a v ňom prišiel za stavu 5:3 pre Griekspoora mimoriadne zvláštny moment.

Holanďan podal, čiarový rozhodca ohlásil aut. Zasiahlo však jastrabie oko a potvrdilo, že loptička pristála na čiare.

Empajrový rozhodca zahlásil: 6:3, Griekspoor. Prisúdil mu teda mečbal.

A vtedy sa všetko začalo…

Tiafoe, jedenásty muž svetového rebríčka, ostro namietal. Nepozdávalo sa mu, že aut zahlásil čiarový arbiter ešte predtým, ako zareagoval na servis súpera.

Žiadal tak opakovanie výmeny. Zasiahnuť musel dokonca šéf turnaja, ani proti nemu však Američan neuspel. Pokračovať sa malo za stavu 6:3.

Malo… no nepokračovalo.

Tiafoe v návale zlosti rozmlátil raketu a hoci si šiel vziať novú, už ju nepotreboval. Dostal totiž trestný bod, ktorý znamenal vedene Griekspoora 7:3 a teda koniec duelu.

Roger Federer Čítajte viac Roger, Rafa, kde ste? Nemáte wi-fi? Fanúšikovia kritizujú legendy, lebo zabudli pogratulovať Djokovičovi

Takýto záver sa na sociálnych sieťach nepozdával mnohým fanúšikom. Väčšina sa postavila na stranu Tiafoea a rozhodcu označila za necitlivého.

„Výmena sa mala opakovať. Zahlásenie autu predsa prišlo predtým, ako Tiafoe reagoval,“ písal jeden z nich. „Rozhodcu treba preveriť, či nebol podplatený,“ pridal sa v ostrej reakcii ďalší.

V každom prípade, výsledok je platný a Američania sú pred posledným kolom skupinovej časti v náročnej situácii, keď im hrozí, že nepostúpia do ďalšej fázy turnaja.

Serena Williamsová Čítajte viac Hriešnica či poprava nevinnej? Rumunská tenisová kráľovná má problém. Serena sa jej posmieva

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Frances Tiafoe #americkí tenisti