Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nad New Yorkom sa vznášal Hitlerov tieň. Na tú históriu nie som hrdý, vravel Zverev

Osemfinálový zápas dvojhry na US Open priniesol veľké tenisové divadlo, ale aj škandalózny moment.

05.09.2023 12:19
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev.
debata (4)

Dvanásty nasadený Nemec Alexander Zverev si poradil so šestkou turnaja Jannikom Sinnerom z Talianska 6:4, 3:6, 6:2, 4:6 a 6:3. Duel trval štyri hodiny a 41 minút a skončil sa až po pol druhej ráno miestneho času.

Nemec sa počas štvrtého setu obrátil na rozhodcu s tým, že niekto z fanúšikov zakričal „najznámejšiu Hitlerovu vetu“. Muža počas ďalšej prestávky identifikovali a eskortovali z publika.

„Je to neprijateľné. Prejavoval sa už dlhší čas. Mám rád, keď sú fanúšikovia hluční, plní emócií, ale som Nemec a nie som na tú históriu hrdý. Sedel v jednom z predných radov a počulo to veľa ľudí. Takže keby som nereagoval, myslím si, že by to bolo zlé,“ uviedol rodák z Hamburgu, ktorého rodičia pochádzajú z Ruska.

Do potýčky s newyorským publikom sa v 2. kole dostal aj Rus Daniil Medvedev.

Zverev zdolal Sinnera v osemfinále US Open aj pred dvoma rokmi, no vtedy mu na to stačili tri sety. Celkovo s ním má bilanciu 4:1.

Jeho ďalším súperom obhajca trofeje Carlos Alcaraz. Zverev má proti nemu priaznivú bilanciu. Trikrát v kariére ho zdolal a dvakrát mu podľahol.

Daniil Medvedev Čítajte aj Toto nedohrám, pomyslel si. Medvedev čelil najbrutálnejším podmienkam, vyzve ho krstný otec jeho dcéry

„Myslím, že môžem povedať, že som späť. Toto je to, prečo žijem a čo milujem,“ uviedol Zverev, ktorý vlani utrpel vážne zranenie členka v semifinále Roland Garros proti Rafaelovi Nadalovi a následne musel vynechať Wimbledon aj US Open.

"Keď som vlani nemohol hrať, boli to presne takéto momenty, ktoré mi chýbali. Bol to ťažký zápas a vlastne ani neviem, ako som to dokázal. V štvrtom sete som bol úplne zničený, extrémne unavený.

V piatom som však znovu našiel silu. Po mojom návrate je to jeden z najlepších momentov mojej kariéry. Proti Carlosovi do toho dám úplne všetko. Budem pripravený, budem bojovať do konca," dodal.

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Alexander Zverev