Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto nedohrám, pomyslel si. Medvedev čelil najbrutálnejším podmienkam, vyzve ho krstný otec jeho dcéry

Ruskí tenisti Daniil Medvedev a Andrej Rubľov sa stretnú vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

05.09.2023 07:21 , aktualizované: 08:16
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev si utiera tvár počas osemfinále US Open.
debata (1)

Víťaz spred dvoch rokov Medvedev vyradil trinásteho nasadeného Alexa de Minaura z Austrálie v štyroch setoch 2:6, 6:4, 6:1 a 6:2.

V ďalšom štvrťfinále nastúpi najvyššie nasadený obhajca titulu Carlos Alcaraz zo Španielska proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi.

Arina Sobolenková Čítajte aj Sobolenková je ďalšou štvrťfinalistkou. Nastávajúca jednotka nedala šancu Kasatkinovej

Tretí nasadený Medvedev nezvládol úvodný set, keď stratil podanie v piatom i siedmom geme a v ďalšom priebehu musel duel otáčať.

De Minaur mu však narobil problémy len v druhej sade, ďalšie dva sety už ruský favorit zvládol bez zaváhania a duel ukončil čistou hrou, keď premenil hneď prvý mečbal. Medvedev sa po zápase sťažoval na vysoké horúčavy a vlhkosť na kurte Louisa Armstronga.

„Podmienky patrili medzi najbrutálnejšie, v akých som kedy hral. Bol tam jeden okamih, keď som si pomyslel, že nedokážem dohrať do konca. Bolo to také náročné. No pozrel som sa na druhú stranu kurtu a videl som, že aj on spomaľuje,“ povedal dvadsaťsedemroč­ný hráč.

Vo štvrťfinále ho čaká jeho kamarát a krstný otec jeho dcéry Alisy. „Sme naozaj dobrí priatelia, i keď na kurte sme veľkí súperi,“ povedal.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Eurosport (@eurosport)

Aj Rubľov potreboval na prienik medzi najlepšiu osmičku štyri sety, zdolal v nich nenasadeného Brita Jacka Drapera 6:3, 3:6, 6:3 a 6:4. S Medvedevom má negatívnu bilanciu, zo siedmich vzájomných duelov nad ním vyhral dvakrát a prehral päťkrát.

Do štvrťfinále sa bez problémov dostal aj Carlos Alcaraz zo Španielska. Obhajca titulu zdolal v osemfinále Taliana Mattea Arnaldiho 6:3, 6:3, 6:4. Najvyššie nasadený hráč na dvorci Arthura Ashea od úvodných minút potvrdzoval úlohu favorita.

Carlos Alcaraz Čítajte aj Hladko v troch setoch. Alcaraz postúpil suverénne do štvrťfinále US Open

Španiel kvalitne podával, z forhendu dokázal zatlačiť súpera do defenzívy a mal navrch aj v dlhších výmenách. Prvý set získal vo svoj prospech vďaka brejku za stavu 3:2. V druhom dejstve zobral Talianovi servis hneď v úvodnom geme.

V treťom sete za stavu 1:1 po prvý raz v zápase stratil podanie, no hneď vzápätí kontroval rebrejkom a v koncovke slávil úspech.

„Odohral som solídny zápas, som spokojný s predvedeným výkonom. Hral som s vysokou intenzitou a nerobil príliš veľa chýb. Je výhoda, že na US Open je k dispozícii zaťahovacia strecha a môžeme hrať, aj keď vonku prší. V halových podmienkach hrám rád a hard je teraz asi môj najobľúbenejší povrch,“ uviedol Alcaraz v pozápasovom interview s bývalou americkou tenistkou Mary Joe Fernandezovou.

Novak Djokovič Čítajte aj Všetci sa vraj chytali za hlavy. Djokovič predviedol trik ako z cirkusu

V zápase o postup do semifinále nastúpi proti Zverevovi, ktorý zdolal šiesteho nasadeného Taliana Jannika Sinnera v dramatickom zápase 6:4, 3:6, 6:2, 4:6 a 6:3.

Duel trval štyri hodiny a 41 minút a skončil sa až po pol druhej ráno miestneho času. Hralo sa pri teplote okolo 27 stupňov a oboch hráčov sužovali počas stretnutia fyzické problémy.

Zverev zdolal rovnakého súpera v osemfinále US Open aj pred dvoma rokmi, no vtedy mu na to stačili tri sety. Celkovo s ním má bilanciu 4:1. Priaznivú drží aj proti Alcarazovi, ktorého trikrát v kariére zdolal a dvakrát mu podľahol.

Zverev sa počas štvrtého setu obrátil na rozhodcu s tým, že niekto z fanúšikov zakričal „najznámejšiu Hitlerovu vetu“. Muža počas ďalšej prestávky identifikovali a eskortovali z publika.

Dvojhra – osemfinále:

Alexander Zverev (Nem.-12) – Jannik Sinner (Tal.-6.) 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3, Andrej Rubľov (Rus.-8) – Jack Draper (V.Brit.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4, Daniil Medvedev (Rus.-3) – Alex de Minaur (Aus.-13) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2, Carlos Alcaraz (Šp.-1) – Matteo Arnaldi (Tal.) 6:3, 6:3, 6:4

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Andrej Rubľov #Daniil Medvedev