Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi si v N.Y. nemôžu pozrieť výsledok. Pomáha to vari zabrániť nášmu vplyvu vo svete alebo sa len implementujú sankcie? bavia sa ich médiá

Prehra Veroniky Kudermietowovej bola jedným z prekvapení prvého kola US Open. Jeden z ruských portálov na margo začiatku grandslamového turnaja vo Flushing Meadows poznamenal: s IP z Ruska si nemôžete prezerať oficiálnu stránku turnaja ani kontrolovať výsledky. "Prečo sa to deje?" pýta sa sport.express.ru.

29.08.2023 12:14
US Open Foto:
US Open - Ilustračné foto
debata (11)

Aktuálne v New Yorku prebieha 1. kolo US Open, posledného turnaja veľkej štvorky v tohtoročnom kalendári. Tituly obhajujú Carlos Alcaraz a Iga Swiąteková. A hoci sa turnaj ešte len začal, čaká ho množstvo prekvapení.

Maria Sakkariová (8. WTA) a Holger Rune (4. ATP) sú už US Open. Po prvom dni sme sa mohli dozvedieť aj to, že Rusi, a presnejšie tenisoví fanúšikovia v tejto krajine, dostali od organizátorov svojský úder.

Portál sport-express.ru píše: "Najzábavnejšie je, že používatelia internetu z Ruska, podobne ako minulý rok, stále nemajú prístup na oficiálnu stránku US Open a dokonca ani nevidia výsledky.

Novak Djokovič Čítajte viac Pred zrakom Obamu: Djokovič 1. kolo zvládol a už teraz je jasné, že po US Open bude svetovou jednotkou. Hrunčáková po tuhom boji končí

Iba cez VPN. Prečo sa to deje a ako sa to deje? Pomáha to vari zabrániť vplyvu Ruska vo svete a implementácii sankcií? Nie je nám to známe. Ale nech sa bavia," píše sa v článku.

Minulý rok organizátori US Open umožnili súťažiť Rusom aj Bielorusom, a to aj napriek prebiehajúcej ruskej invázii na Ukrajinu. Povolenie hrať im bolo umožnené po súhlase s vystupovaním pod neutrálnou vlajkou.

Tenisti z týchto krajín tak nemohli hrať medzi grandslamovými turnajmi iba vo Wimbledone. Vojna na Ukrajine trvá už vyše 550 dní a Rusi aj podporujú zločineckú politiku Vladimíra Putina vďaka propagandistickým aktivitám Kremľa.

Jediným nečakaným výsledkom v 1. kole bolo z pohľadu Ruska vyradenie Veroniky Kudermietowej (16.), ktorá prehrala 5:7, 4:6 s Bernardou Perou (73.).

Do 2. kola podľa očakávania postúpili Mirra Andrejevová (63.) a Aslan Karacev (77.).

tenis schmiedlová Čítajte viac Schmiedlová zvládla drámu, v prvom kole na US Open vyradila húževnatú Ukrajinku

„Zápasy Andrejevovej sú vždy ako horská dráha bez bezpečnostných pásov, s premenlivou rýchlosťou a teplotou naokolo. Oliviu Gadeckiovú nakoniec síce porazila, ale bola to skôr súperka, ktorá sa posrala, a nie zásluha samotnej Mirry,“ píšu ruské médiá.

V zostávajúcich zápasoch prvého kola uvidíme aj Daniila Medvedeva (3.), Karena Chačanova (11.), Andreja Rubľova (8.), Jekaterinu Aleksandrovovú (20.), Ľudmilu Samsonovú (15.), Anastasiu Potapovovú (27.) a Dariu Kasatkinovú (14.).

Hviezdna Dominika Cibulková krstila dcérku Ninku Fotogaléria - 91 fotiek Všetky fotky
Dominika Cibulková krstila svoju dcérku v Dóme...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tenis #US Open 2023