Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sebavedomý Djokovič pred US Open: Prehra neprichádza do úvahy, tvrdí a sleduje Alcaraza

Srbský tenista Novak Djokovič pred začiatkom záverečného grandslamového podujatia tohtoročnej sezóny US Open v New Yorku tvrdí, že ani v 36 rokoch mu nechýba motivácia víťaziť na turnajoch.

27.08.2023 13:02
800263054 Foto:
Novak Djokovič na tlačovej konferencii pred začiatkom US Open.
debata

Ako uviedol podľa webu denníka Marca, pričinil sa o to taktiež mladý Španiel Carlos Alcaraz, ktorý ho v nedávnom wimbledonskom finále zdolal v päťsetovom súboji 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4.

„Carlos je svetová jednotka a počas ostatných dvoch rokov bol jedným z najlepších. Samozrejme, že môj tím venuje pozornosť tomu, čo robí, a sleduje jeho zápasy, ale myslím si, že v jeho prípade je to presne to isté,“ povedal Djokovič, ktorý vynechal ostatné dve edície US Open, pretože sa odmietol nechať zaočkovať proti COVID-19.

Dajana Jastremská Čítajte viac Ukrajinka neodpúšťa. Súperka ju označila za dopingovú hriešnicu. Na US Open bol čas odplaty

Rodák z Belehradu vraví, že vo veku, keď mnohí už majú za sebou tenisovú kariéru, má stále veľkú túžbu byť najlepší.

„Aj v 36 rokoch som stále motivovaný vyhrávať. Milujem súťaženie a prehra u mňa neprichádza do úvahy. V mojom veku vnímam každý grandslamový turnaj, ktorý odohrám, ako ďalšiu zlatú príležitosť zapísať sa do histórie,“ dodal Djokovič.

Aj keď Balkánci sú známi svojou horkokrvnosťou, Djokovič na kurte roky pôsobí pokojne a uvoľnene. Priznáva však, že aj on v sebe často bojuje s nervozitou a trémou. „V zápasoch som nervózny ako všetci. Ľudia si myslia, že to tak nie je, ale mýlia sa,“ priznal Djokovič.

24. Novak Djokovič Čítajte viac Odmietal sa zaočkovať. Vlani na US Open Djokovič chýbal, teraz pozná súpera, ktorý ho vyzve v prvom kole

Srb v tomto kalendárnom roku triumfoval na úvodných dvoch grandslamových turnajoch sezóny – Australian Open a Roland Garros. Vo Wimbledone podľahol vo finále 20-ročnému Alcarazovi.

Djokovič má na konte rekordných 23 grandslamových titulov vo dvojhre. Až desať získal na Australian Open, tri vybojoval na Roland Garros, sedem pridal do zbierky vo Wimbledone a trikrát triumfoval na US Open.

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Novak Djokovič #Carlos Alcaraz