Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinka neodpúšťa. Súperka ju označila za dopingovú hriešnicu. Na US Open bol čas odplaty

V stretnutí 2. kola kvalifikácie na grandslamový US Open si ukrajinská tenistka Dajana Jastremská odmietla podať ruku s Kanaďankou a bývalou svetovou päťkou Eugenie Bouchardovou.

26.08.2023 10:47
Dajana Jastremská Foto:
Dajana Jastremská počas zápasu kvalifikácie na US Open.
debata (19)

Tentokrát nebol za správaním Ukrajinky konflikt v jej krajine, ale pár mesiacov staré škriepky oboch hráčoch z podujatia v Madride.

Bouchardová oslávila víťazstvo nad Jastremskou kontroverzným príspevkom na sociálnych sieťach. V ňom napísala, že na turnaji sa predstavili aj dopingoví previnilci. Dalo sa pritom tušiť, že mieri práve na svoju poslednú súperku.

24. Novak Djokovič Čítajte viac Odmietal sa zaočkovať. Vlani na US Open Djokovič chýbal, teraz pozná súpera, ktorý ho vyzve v prvom kole

Jastremskej totiž bola koncom roka 2020 zakázaná činnosť. Ukrajinka si odpykala takmer šesťmesačnú suspendáciu pre podozrenie z dopingu, ale od júna 2021 mohla opäť hrať.

V dopingovej vzorke z 24. novembra 2020 jej bola nájdená zakázaná látka masterolon. Jastremská poprela akékoľvek užívanie liekov zvyšujúcich výkonnosť a napokon dokázala, že zakázanú látku neužívala vedome.

Bouchardová sa neskôr za svoj príspevok ospravedlnila, ale vyzerá to tak, že Ukrajinka sa na svoju súperku stále hnevá. Pozrite sa, ako ju odignorovala po zápase na US Open:

Jastremská sa napokon z víťazstva nad Kanaďankou dlho netešila a nepostúpila na US Open do hlavnej súťaže. Vo finálovom kvalifikačnom kole nestačila na Rumunku Elenu-Gabrielu Ruseovú.

Krásna kanadská tenistka Eugenie Bouchardová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Pre aktivitu na Instagrame volajú Eugenie...
19 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Eugenie Bouchardová #Dajana Jastremská