Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hanba našej krajine! Kandidát na amerického prezidenta sa zastal neočkovaného Djokoviča

Kandidát na amerického prezidenta Vivek Ramaswamy vyčítal svojej krajine vylúčenie srbského tenistu Novaka Djokoviča z vlaňajšieho US Open. Ocenil aj výkon grandslamového rekordéra na turnaji v Cincinnati.

22.08.2023 19:44
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič po víťazstve na turnaji v Cincinnati.
debata (27)

Djokovič zdolal v dramatickom finále wimbledonského šampióna Carlosa Alcaraza a získal titul hneď v prvom turnaji po svojom návrate do USA. Trofej vybojoval po veľmi tesnom triumfe 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4).

36-ročný rodák z Belehradu tak získal už svoj 39. titul na turnajoch kategórie ATP Masters 1000 a zvýraznil tak svoj rekord. Duel proti Alcarazovi trval tri hodiny a 49 minút, čím sa stal najdlhším zápasom hranom na dva víťazné sety na okruhu ATP.

Novak Djokovič Čítajte viac Nezvykle červená tvár dávala tušiť, že s Djokovičom je zle-nedobre. Keď mu merali tlak, viacerí si mysleli, že zápas skrečuje

Djokovič sa stal zároveň najstarším šampiónom turnaja v Cincinnati a prekonal rekord 35-ročného Kena Rosewalla. Pre Srba to bolo už 1069. víťazstvo na okruhu ATP Tour, čím prekonal Ivana Lendla aj Rafaela Nadala (obaja po 1 068). Pred ním zostávajú už len Jimmy Connors (1 274) a Roger Federer (1 251).

Vivek Ramaswamy, prezidentský kandidát z Republikánskej strany, na Twitteri nechal odkaz Djokovičovi po jeho úžasnom stretnutí s Alcarazom.

Novak Djokovič Čítajte viac V totálnej eufórii reval a roztrhol si tričko. Djokovič vrátil Alcarazovi požičané

Američan narodený v Indii tiež pokarhal Spojené štáty americké za to, že Djokovičovi zakázali súťažiť na US Open v roku 2022 kvôli jeho nezaočkovanosti.

„Úžasné sledovať, Djokovič vyhral bitku v mojom rodnom meste Cincinnati. Hanba našej krajine, že sme ťa minulý rok vynechali. Ale šampióna nemožno zastaviť na dlho,“ napísal Ramaswamy na Twitteri.

Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Svojho času na kurte hviezdna hráčka, ktorú...
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #ATP Cincinnati Masters #Vivek Ramaswamy