Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Amatér by zobral Djokovičovi gem? To je šialené, nemal by žiadnu šancu, vraví Roddick. Reagoval na televízny prieskum

Až 71 percent amatérskych tenistov odpovedalo v prieskume americkej televíznej stanice Tennis Channel, že by dokázali vyhrať proti profesionálnemu hráčovi gem. Na výsledky ankety rozvášnene zareagoval bývalý tenista Andy Roddick, ktorý bol v minulosti svetovou jednotkou.

14.08.2023 12:49
11. Andy Roddick Foto: ,
Bývalý americký tenista Andy Roddick.
debata (4)

„Je to absolútne šialené. Ak by som ja mal toľko sebavedomia ako ľudia, ktorí odpovedali v ankete, Wimbledon by som vyhral minimálne sedemnásťkrát,“ vraví Roddick.

V roku 2006 porazil univerzitného tenisového šampióna kurióznym spôsobom.

„Hral som s panvicou namiesto rakety. Chlapec písal knihu o tom, aké je to súťažiť s profesionálnym hráčom. Uhral proti mne štyri gemy, ale opakujem, hral som s panvicou,“ konštatuje Roddick.

Ľudia si podľa neho dostatočne neuvedomujú, aký priepastný je rozdiel medzi profíkmi a amatérmi.

„Ak hrávate len na klubovej úrovni nemáte absolútne žiadnu šancu zobrať Djokovičovi gem. Ani len na to nemyslite. Ja by som mu rovnako nedokázal momentálne zobrať gem a to som hral roky na vrchole,“ hovorí víťaz 30 titulov na okruhu ATP.

V štúdiu sedela aj bývalá nemecká tenistka Andrea Petkovičová, ktorá s Roddickom jednoznačne súhlasila.

Novak Djokovic Čítajte viac Tanečník Djokovič nemá zázračnú hru. Je však pedant s výbornou hlavou. Ako dlho vydrží na vrchole?

"Rada si teraz zahrám s amatérmi. Občas majú pocit, aké je to jednoduché, keď si len tak prehadzujeme loptičku cez sieť. Myslia si, že by dokázali niečo uhrať proti profesionálom.

Hneď ako začneme hrať zápas nedám im ani jediný bod. V prvom rade preto, že som bývalá hráčka a som súťaživá. V druhom rade sa im chcem ukázať, kde je ich miesto," uviedla Petkovičová.

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Roddick