Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navrátilová sa pustila do transgender športovcov. Neúspešný muž nemá čo hrať so ženami

Víťazstvo Alicie Rowleyovej, ktorá sa narodila ako muž, na jednom zo ženských turnajov nad 55 rokov, ktoré organizuje Tenisová asociácia Spojených štátov amerických (USTA), vyvolalo ostrú odozvu zo strany legendárnej Martiny Navrátilovej.

09.08.2023 17:01
04. Martina Navrátilová Foto: ,
Martina Navrátilová.
debata (36)

Ako referuje web tennisworldusa.org, rekordérka v počte titulov v tzv. open ére kritizovala prítomnosť transrodových tenistiek na ženských podujatiach.

„Hej, USTA, ženský tenis nie je pre neúspešných mužských športovcov, bez ohľadu na ich vek,“ napísala na osemnásťnásobná grandslamová šampiónka vo dvojhre na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

„Určite je nespravodlivé, aby ženy súťažili s ľuďmi, ktorí sú biologicky stále mužmi,“ dodala 66-ročná rodáčka z Prahy.

Martina Navrátilová Čítajte viac Hlboké vyznanie legendárnej Navrátilovej v Prahe: Tenis mi zničil život, pretože som utiekla

Jej postoj sa nepáčil americkej organizácii bojujúcej za práva LGBT športovcov Athlete Ally. Uvedená inštitúcia sa domnieva, že názory Navrátilovej sú jednoznačne homofóbne.

Dokonca aj Rachel McKinnon, transrodová športovkyňa a majsterka sveta v cyklistike, tvrdo zaútočila na Navrátilovú: „Sú to znepokojujúce, šokujúce a hlboko homofóbne vety.“

Tenistky s tetovaniami. Aké na sebe nosí Slovenka? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Niektoré skrývajú pod šatami, ďalšími sa hrdo...
36 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová #LGBTI+