Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlboké vyznanie legendárnej Navrátilovej v Prahe: Tenis mi zničil život, pretože som utiekla

Legendárna tenistka Martina Navrátilová sa objavila v Prahe, aby si mohla užiť slávnostný ceremoniál v Hlavnej sále Valdštejnského paláca.

13.06.2023 23:42
Martina Navrátilová Foto:
Dojatá Martina Navrátilová v Prahe.
debata (14)

Šesťdesiatšesťročná víťazka 59 grandslamov prevzala od Miloša Vystrčila (ODS) striebornú medailu predsedu českého Senátu. V príhovore najskôr zavtipkovala, následne ale zvážnela a popísala svoj vzťah k Česku.

Dokázala si podmaniť tenisový svet a stala sa legendou. Napriek tomu vždy ostala nohami na zemi, čo ukázala aj pri utorkovej ceremónii.

„Samozrejme si to veľmi vážim, ale väčšinou som zvyknutá teda na zlatú,“ povedala s úsmevom Navrátilová pri preberaní striebornej medaily predsedu Senátu.

Po úvodnom odľahčení situácie ale prešla na vážnejšiu tému a počas dojemného prejavu došlo aj na slzy.

„Veľmi si to vážim, vždy som sa snažila dobre reprezentovať vlasť. A budem sa snažiť stále. Tenis mi urobil krásny život, ale aj mi ho zničil, pretože som utiekla,“ uviedla tenistka.

Novak Djokovič Čítajte viac Geniálnej mysli z Belehradu vždy niečo chýba. Aj preto je Djokovič najlepší tenista v dejinách

Martina Navrátilová emigrovala do USA v roku 1975 a prišla o české občianstvo. Na znovuzískanie neskôr čakala 28 rokov, na Česko ale nikdy nezanevrela.

„Sestra žije v Řevniciach, takže tam vždy jazdím a rada sa vraciam, hlavne si musím dávať bacha na postavu, pretože vždy jem viac, než mám, ale teraz som veľmi schudla, takže tu môžem zostať trošku dlhšie,“ narážala Navrátilová na nedávne vyliečenie sa z rakoviny, ktorú porazila už druhýkrát.

Naposledy sa jej to podarilo tento rok v marci.

Slávny Wimbledon dokázala vyhrať počas kariéry deväťkrát, čo nikto iný v histórii nezvládol. Od prvej účasti na slávnom turnaji v roku 1973 v Londýne ešte nikdy nechýbala a tento rok sa na tom nič nemení.

„Budem tam zase, pracujem pre televíziu a rada sa na to pozerám,“ povedala tenistka.

Čo ste o nej nevedeli - krásna Jelena Djokovičová Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič vyhral počas kariéry množstvo...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Martina Navrátilová