Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda varuje hráčky pred vzťahmi s trénermi. Vyjadrila sa aj k svadbe Kvitovej

Do sveta vyslala vážne varovanie. Jedna z najúspešnejších hráčok histórie Pam Shriverová volá po väčšej osvete medzi mladými tenistkami, aby si dávali väčší pozor v otázke vzťahov so svojimi trénermi.

01.08.2023 13:22
746931193 Foto:
Petra Kvitová so svojim trénerom a manželom Jiřím Vaněkom.
debata (4)

Dôvod Shriverovej konania je zrejmý. Chce chrániť hráčky pred chybami, ktoré v minulosti sama urobila. O tejto problematike sa rozhovorila aj v súvislosti s nedávnou svadbou dvojnásobnej grandslamovej víťazky Petry Kvitovej, ktorá sa vydala za svojho trénera Jiřího Vaněka.

Americká rodáčka a držiteľka čistého grandslamu v podcaste Craiga Shapira uviedla, že požiadala WTA a ATP o varovanie mladých tenistiek pred milostnými vzťahmi s trénermi.

792486117 Čítajte viac Desivý kolaps tenisovej hviezdy. Jej pád k zemi na turnaji vo Washingtone zachytilo video

Shriverová sa pred rokom priznala, že v sedemnástich rokoch udržiavala veľmi nezdravý vzťah so svojim o tridsať rokov starším trénerom Donom Candym, ktorý zomrel pred tromi rokmi. Tiež dodala, ako silno ju tento románik poznamenal.

„Mám z Dona stále rozporuplné pocity. Áno, zaplietla som sa s ním do dlhého a nevhodného romániku. Áno, podvádzal svoju ženu. Zároveň bol ale úprimný a všímavý. A ja som ho milovala,“ uviedla.

„Napriek tomu dospelý bol on. On mal byť v našom vzťahu tým zodpovedným.“ Pripomenula tiež, že ju Candy do vzťahu nikdy nenútil.

677606791 Čítajte viac Kocúrkovo v Česku: V Prahe bez Rusov, v Liberci majú zelenú. Osud tenistov rieši polícia

Shriverová, ktorá momentálne trénuje chorvátsku tenistku Donnu Vekičovú tiež zdôraznila, že nelobuje za úplný zákaz vzťahov medzi hráčkami a trénermi. V tejto súvislosti sa tiež vyjadrila k nedávnej svadbe Petry Kvitovej a jej trénera Jiřího Vaněka, ktorý svoj vzťah oznámili v minulom roku a pred pár dňami sa zosobášili.

„Nežiadam o všeobecný zákaz všetkých vzťahov medzi hráčkami a trénermi. Kvitová a Vaněk boli dospelí ľudia, ktorí vstúpili do dobrovoľného vzťahu. Ale keď sú hráčky mladé a rozvíjajú svoju hru, mám s tým naozaj problém,“ vysvetlila.

Videla niekoľko generácii hráčok, ktorá mali rovnaký problém. „Naozaj chcem, aby boli mladé hráčky schopné oddeliť svoj osobný život od toho profesionálneho,“ povedala pre Sydney Morning Herald.

Federerovci s deťmi a priateľmi na Malorke Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Cestovanie je súčasťou života Rogera Federera...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Pam Shriverová #Jiří Vaněk