Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbi podozrievajú Britov: Djokovičovho konca sa nevedeli dočkať. Novak prehral proti celému svetu a Tysonovi

Na druhej strane siete bol o šestnásť rokov mladší súper. Predstaviteľ nastupujúcej generácie. No zároveň mimoriadne silný protivník, čo potvrdil aj priebeh zápasu.

17.07.2023 20:13
Novak Djokovič Foto: ,
Srb v zápale hry viackrát skončil na zemi.
debata (66)

Je deň po epickom finále Wimbledonu medzi Novakom Djokovičom a Carlosom Alcarazom. Srbská hviezda trávi sklamanie z prehry.

Ak sa z nej chce čo najskôr dostať, nemala by svetová dvojka čítať britské noviny. Vyplýva to z tvrdení srbských médií, ktoré poukazujú na to, že Angličania sa tohto okamihu, ktorý označujú za koniec Novakovej éry, nevedeli dočkať.

Finále Alcaraz - Djokovič: Ohlasy médií a hviezd Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Eurosport.com (Veľká Británia): Alcaraz zdolal...

Portál Blic.rs si všimol, aké hodnotenie zvolili žurnalisti z britského bulvárneho denníka Daily Mail.

Tí poznamenali, že hoci je Djokovič zvyknutý počas celej kariéry bojovať sám proti všetkým, tentoraz bola samota na neho priveľa.

„Izolácia bola príliš veľká. Novak väčšinu svojej kariéry vzdoroval samote, smial sa z antipatie. Teraz to však na neho bolo priveľa,“ píše Daily Mail.

Čo tým chce povedať?

Dvadsaťtrinásobný grandslamový šampión nebojoval počas celého turnaja len proti siedmim súperom, na ktorých na ceste do finále narazil, ale aj proti davom na tribúnach.

Carlos Alcaraz Čítajte viac V roku 2019 rozcvičoval Federera, dnes má skalp Djokoviča. Alcaraz nepotreboval facku ako Nadal

Fanúšikovia zjavne neboli na Djokovičovej strane. Okamihov, keď sa tešili aj pri jeho nepodarených úderoch, nebolo málo.

„Djokovič prehral proti Alcarazovi a jeho sile, mladosti a nadšeniu. Ale nielen proti tomuto. V najslávnejšej tenisovej aréne stál Nole aj proti 15-tisíc divákom. Tí netajili nadšenie z každého bodu, ktorý Srb stratil,“ dodáva Daily Mail.

Podľa neho to bola bitka Djokoviča proti svetu.

„Tentoraz ho však svet a lesk Alcaraza zrazili na kolená, čo predznamenáva koniec Djokovičovej dominancie,“ myslí si britský denník.

Podľa Srbov sa zdá, že Briti už vopred odpisujú ich miláčika.

alcaraz, djokovič Čítajte viac Máme dve správy. Prvá poteší Djokovičových hejterov. Druhá? Srba vo vašom živote nik neprekoná

„Šanca, že Novak ešte pridá nejaký grandslam, sa podstatne zmenšujú. Keď sa konečne zbavil Rogera Federera a Rafaela Nadala, myslel si, že cestu má voľnú. Alcaraz bol však proti, Djokovič naozaj pri ňom vyzeral ako 36-ročný hráč,“ píše ďalej Daily Mail.

Naopak, Španiela, svetovú jednotku, prirovnali Briti k mladému Mikovi Tysonovi.

„Sledovať Alcaraza bolo ako sledovať Tysona. Teda mladíka plného sily a energie, ktorú je vôbec náročné ovládať,“ zakončuje Daily Mail.

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #Srbsko #Novak Djokovič #Carlos Alcaraz #Wimbledon 2023