Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bozk od rodičov a pokoj v hniezdočku. Bencicovú poháňa v Londýne slovenské kvarteto. Vyradí svetovú jednotku?

Švajčiarsku tenistku so slovenskými koreňmi Belindu Bencicovú čaká v nedeľu veľká výzva. V osemfinále Wimbledonu nastúpi proti svetovej jednotke Ige Swiatekovej.

09.07.2023 10:08
debata (2)
Belinda Bencicová. Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Belinda Bencicová Belinda Bencicová.

Dvadsaťšesťročná Bencicová sa vrátila po zranení stehna, po vypadnutí v 1. kole Roland Garros mala aj problémy s ramenom. Sebavedomie sa jej pomaly vracia, v Londýne postupne vyradila Britku Katie Swanovú, Američanku Danielle Collinsovú a Poľku Magdu Linettovú.

„Musím sa na to všetko pozrieť z inej perspektívy – som rada, že vôbec môžem hrať,“ vraví Bencicová pre švajčiarsky Blick. Je rada, že jej telo spolupracuje. „Zrazu znovu myslím na svoj tenis a zranenia potom neštudujem,“ všimla si na sebe.

Alexander Zverev Čítajte aj Zverev padol, šestka turnaja odvrátila dva mečbaly. Slovenské duo je už v osemfinále

Podľa denníka z nej pokoj vyžaruje vďaka pohode v súkromí. V dejisku grandslamového turnaja ju po dlhšom čase osobne povzbudzujú rodičia Ivan a Dana.

Jej otec sa narodil v Bratislave a ako päťročný emigroval s rodičmi z Československa do Švajčiarska, mama pochádza z Močenku pri Nitre. Spolu s Bencicovej priateľom a kondičným trénerom Martinom Hromkovičom a koučom Matejom Liptákom sledovali z tribúny všetky jej wimbledonské zápasy.

Od rodičov dostala po postupe do osemfinále bozk na líce a potom sa všetci presunuli do neďalekého parku Aorangi, kde si prenajali dom.

„Toto hniezdočko dáva Bencicovej oporu po náročnej jari, ktorú nepoznačili len zranenia, ale aj prekvapivé odlúčenie od trénera Dmitrija Tursunova. Rodina by ju teraz mala hnať k ďalšiemu vrcholnému výkonu,“ píše Blick.

Poľská tenistka túži po miestenke vo svojom prvom wimbledonskom štvrťfinále. Vlani do Londýna prišla s 35-zápasovou víťaznou šnúrou a tam sa aj skončila.

„Teraz som viac uvoľnená. Podarilo sa mi ovládnuť Roland Garros v Paríži a tak necítim až taký tlak, pretože som si splnila jeden z tohtosezónnych cieľov. Sústredím sa iba na hru, v hlave si nechávam voľné miesto na to, aby som sa na trávnatom povrchu mohla zlepšovať,“ poznamenala Swiateková.

Lindsey Vonnová (nielen) vo Wimbledone Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Lindsey Vonnová si užíva športový dôchodok, na...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Belinda Bencicová