Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blamáž: Anglický novinár sa pýtal tenistky na to, čo Wimbledon znamená v Rusku. Azarenková pritom odtiaľ nie je

Počas wimbledonskej tlačovej konferencie dostala Viktoria Azarenková trochu nepríjemnú otázku, ktorá ju zaskočila.

05.07.2023 13:00
Viktoria Azarenková Foto:
Viktoria Azarenková v 1. kole Wimbledonu.
debata (25)

V úvodný deň Wimbledonu 2023 sa na miestnych kurtoch predviedli aj bývalé grandslamové šampiónky a medzi nimi bola i bieloruská bývalá svetová jednotka Viktoria Azarenková. Po svojom triumfe bola aktuálna svetová dvadsiatka na tlačovej konferencii, kde jej položili trochu nepríjemnú otázku.

Hoci väčšinu svojho života je obyvateľkou USA, presťahovala sa tam ako tínedžerka, narodila sa v Bielorusku a reprezentuje Bielorusko. Bieloruskí športovci mali zakázaný vstup na Wimbledon 2022, vrátane Azarenkovej a jej krajanky Ariny Sobolenkovej.

Daniil Medvedev Čítajte viac Ukrajinci sú na fronte, Rusi v Londýne čelia nepríjemným otázkam. Medvedev sa nechce utopiť v klamstvách

Azarenkovej však položil pomerne scestnú otázku anglický reportér, ktorý sa jej opýtal, ako v Rusku vnímajú Wimbledon. Mierne zaskočená Azarenková odpovedala: „Ale vieš, že nie som Ruska, však?“

Azarenková potom v napätom momente požiadala reportéra, aby preformuloval otázku a následne odpovedala:

„Wimbledon je nepochybne jednou z najväčších tenisových udalostí, je jedným z najstarších turnajov v histórii. Je to ikonické miesto. Neviem ako je to v Rusku. Nie som z Ruska, takže neviem, ako ho tam vnímajú.“

Wimbledon bol vlani kritizovaný za svoj postoj k ruským a bieloruským športovcom. Korunu minuloročnému zákazu dala víťazná púť Eleny Rybakinovej, ktorá sa narodila a vyrastala v Moskve, no reprezentuje Kazachstan, a preto mohla súťažiť.

Azarenková v minulosti kritizovala bieloruskú vládu za jej úlohu pri ruskej invázii na Ukrajinu, pričom tvrdila, že na turné vždy cítila puto medzi Ukrajincami a Bielorusmi.

Pred turnajom vládlo napätie aj medzi novinármi a Sabalenkou, ktorá im odkázala, že odmietne odpovedať na otázky o politike.

Azarenková dvakrát vyhrala Australian Open a začiatkom tohto roka sa dostala do semifinále tejto súťaže, kde prehrala s Rybakinovou. Jej najlepším výsledkom vo Wimbledone je semifinale v rokoch 2011 a 2012, no bude dúfať, že si na turnaji užije dobré výsledky aj počas týchto štrnástich dní.

Najlepšie zarábajúci slovenskí tenisti v histórii Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
V najlepšej päťke sa umiestnili tri zástupkyne...
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Azarenková #Arina Sobolenková #Wimbledon 2023