Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo Wimbledone si zahrá aj jeho víťazka z roku 2000. Zdolala súperku, ktorá je o viac než 600 miest vyššie

Organizátori Wimbledonu udelili americkej tenistke Venus Williamsovej voľnú kartu.

21.06.2023 13:16
debata
Venus Williamsová na turnaji v Birminghame. Foto: SITA/AP, Jacob King
Venus Williamsová Venus Williamsová na turnaji v Birminghame.

Pre 43-ročnú bývalú svetovú jednotku to bude už 24. štart v hlavnej súťaži, informovala o tom agentúra AP. Tretí grandslamový turnaj roka sa začne 3. júla.

Ďalšie voľné karty dostali Ukrajinka Jelina Svitolinová, Belgičan David Goffin a Britky Heather Watsonová s Katie Boulterovou.

federer, vila Čítajte aj Federer buduje luxusné sídlo. Prečo má atómový kryt, nízke dane i slávnych susedov? A koho doň nasťahuje?

Staršia zo sestier Williamsových získala v bohatej kariére sedem grandslamových titulov vo dvojhre, z toho päť na londýnskom Wimbledone (2008, 2007, 2005, 2001 a 2000) a dva na US Open v New Yorku.

Pridala k nim 14 prvenstiev na podujatiach „veľkej štvorky“ vo štvorhre žien a dva v miešanej štvorhre.

Na konte má aj päť olympijských medailí – štyri zlaté a jednu striebornú.

MET Gala, športovci Čítajte aj Nebudem nič skrývať! Odvážna Serena oznámila radostnú správu, na MET Gala zažiarili aj ďalšie športové hviezdy

V pondelok zaznamenala prvé víťazstvo nad hráčkou z top 50 singlového rebríčka WTA od roku 2019. Na tráve v anglickom Birminghame zdolala Talianku Camile Giorgiovú po viac ako troch hodinách 7:6 (5), 4:6, 7:6 (6).

Pre Williamsovú to bol tiež prvý triumf v druhom dueli po polročnej prestávke spôsobenej operáciou zadného stehenného svalu, ktorého zranenie si privodila v úvode tohto roka v novozélandskom Aucklande.

Pred týždňom pri návrate do akcie podľahla 17-ročnej Švajčiarke Celine Naefovej v 1. kole turnaja WTA v holandskom Hertogenboschi.

"Bolo tak veľa situácií, keď som si myslela, že tento zápas sa pre mňa skončil. Viackrát ma zaskočila údermi a donútila ma hrať lepšie než som si myslela, že dokážem.

Neodohrala som veľa zápasov, takže toto víťazstvo je pre mňa skvelé," zhodnotila súboj proti Giorgiovej americká veteránka, ktorej patrí v singlovom rebríčku WTA až 697. priečka. Talianka je na 48. pozícii.

Tenistky s tetovaniami. Aké na sebe nosí Slovenka? Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Niektoré skrývajú pod šatami, ďalšími sa hrdo...
debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #venus williamsová