Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdravie zvíťazilo. Bývalá svetová dvojka oznámila v 27 rokoch koniec kariéry

Estónska tenistka Anett Kontaveitová, ktorá bola pred rokom na druhom mieste svetového rebríčka, sa rozlúčila s profesionálnym športom.

20.06.2023 11:19
US Open Tennis Foto: ,
Anett Kontaveitová.
debata

Ešte len 27-ročná Estónka oznámila svoje rozhodnutie na Instagrame s vysvetlením, že jej v pokračovaní prekáža zranenie chrbta a kvôli nemu nemôže normálne hrať a trénovať.

„Končím profesionálnu športovú kariéru. Po niekoľkých návštevách lekárov a konzultáciách s lekárskym tímom sa zistilo, že mám problém s platničkou v dolnej časti chrbta,“ napísala Kontaveitová. Práve tento hendikep jej neumožňuje ďalej športovať na najvyššej úrovni.

Emil Miške Čítajte viac Na Slovensku cítim priemernosť a počúvam, že sme len malý národ. Nie je tu nikto, kto chce byť najlepší. Češky sú iné

„Priniesla som estónsku vlajku na tenisové kurty a hrala som pred fanúšikmi na celom svete. Som pripravená na nové výzvy v živote po Wimbledone, kde urobím všetko pre to, aby som dosiahla dobrý výsledok.“

Estónka sa teda po treťom grandslamovom turnaji sezóny definitívne rozlúči s kariérou, v ktorej získala celkovo 6 titulov na okruhu WTA. Naposledy sa v minulom roku tešila z trofeje v Petrohrade.

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #wta tour #annette kontaveitová