Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinec Sačko sa stal víťazom challengeru Bratislava Open. Finále sa rozhodlo v napínavom treťom sete

Ukrajinský tenista Vitalij Sačko sa stal víťazom antukového challengeru Bratislava Open.

18.06.2023 16:36
Vitalij Sačko Foto:
Vitalij Sačko.
debata (1)

Vo finále dvojhry zdolal v pozícii kvalifikanta Bulhara Dimitara Kuzmanova po trojsetovom boji 2:6, 6:2, 7:6 (2) a získal prvý titul na ATP Challenger Tour.

Sačko zinkasuje prémiu 16.020 eur pred zdanením a do rebríčka ATP si pripíše 100 bodov. Na dvorcoch Slovana Bratislava vyhral sedem zápasov za sebou.

Kuzmanov nevyužil šancu na zisk druhého challengerového titulu, v roku 2021 triumfoval v Barcelone. Napriek finálovej prehre sa však v pondelok vráti do najlepšej svetovej dvestovky.

Bulhar v prvom sete finále výborne returnoval a až trikrát prelomil podanie Sačka. Od začiatku druhého dejstva mal však navrch Ukrajinec, ktorý zlepšil podanie a dokázal súpera pretlačiť v dlhých výmenách.

V rozhodujúcom sete nevyužil vedenie 2:0 a tak o osude vyrovnaného zápasu rozhodol tajbrejk. V ňom Sačko dominoval, za stavu 6:1 premenil druhý mečbal a slávil životný úspech.

Dvojhra – finále:
Vitalij Sačko (Ukr.) – Dimitar Kuzmanov (Bul.) 2:6, 6:2, 7:6 (2)

Emil Miške Čítajte viac Na Slovensku cítim priemernosť a počúvam, že sme len malý národ. Nie je tu nikto, kto chce byť najlepší. Češky sú iné
Toto je krásna tenistka Vitalija Djačenková Fotogaléria - 38 fotiek Všetky fotky
Vitaliji Djačenkovej sa na Instagrame darí viac...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava Open #Vitalij Sačko