Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ich mieste by som zhorela od hanby! Ukrajinka sa pustila do ruských a bieloruských tenistov

Ukrajinská tenistka Lesia Curenková opakovane vyjadrila svoje sklamanie z postoja ruských a bieloruských hráčov, ktorí v súvislosti s vojnou na Ukrajine mlčia a neuvedomujú si podľa nej dôležitosť svojej pozície. Vraví, že keď Rusko s podporou Bieloruska napadlo jej vlasť, naivne vtedy dúfala, že vojna sa skončí o niekoľko dní a okupačné vojská odídu z Ukrajiny.

14.06.2023 21:16
Lesia Curenková Foto: ,
Lesia Curenková.
debata (16)

„Prvé dva týždne som žila vo fantáziách. Myslela som si, že ruská armáda sa otočí a uvedomí si, čoho sa dopúšťa, že vojaci neposlúchnu rozkazy…

Potom som sa domnievala, že športovci z Ruska a Bieloruska, aj tenisti, vyjadria kolektívny bojkot s tým, že nebudú súťažiť, kým sa vojská nestiahnu z Ukrajiny.

Verila som, že sa to stane. Ale nie, rozhodli sa mlčať. Ak by moja krajina na niekoho zaútočila, zhorela by som od hanby,“ povedala Curenková v rozhovore pre web Zerkalo, jej slová priniesol poľský web sport.pl.

Norbert Gombos Čítajte viac Gombos v Bratislave dohral. Nad jeho sily bol švajčiarsky kvalifikant, v pavúku už ostal len jediný Slovák

V poradí 45. hráčka svetového rebríčka sa zviditeľnila v polovici marca, keď pre záchvat paniky odmietla nastúpiť na zápas proti Bieloruske Arine Sobolenkovej v americkom Indian Wells.

Šéf Ženskej tenisovej asociácie (WTA) Steve Simon vtedy povedal, že ukrajinské hráčky „by nemali byť naštvané“, ak ich súperky podporujú ruskú inváziu na Ukrajinu.

„Veľa som počula o situácii v Bielorusku. Je ťažké predstaviť si život v takejto krajine. Nerada súdim ľudí, to nechcem. Ale premýšľala som o tom miliónkrát. Je hlúpe popierať, že slávni športovci a celebrity ovplyvňujú myslenie ľudí.

A keď ste na popredných miestach v tenise, máte možnosť urobiť viac, než len odbíjať loptičku a vyhrávať zápasy,“ poznamenala 34-ročná Curenková.

„Napriek tomu naozaj chcem, aby Bielorusi mali slobodnú krajinu. Aby ste nežili ako v koncentračnom tábore. Som šokovaná, že nemôžete povedať, čo si myslíte,“ zakončila Curenková.

Najväčšie talenty ženského svetového tenisu Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si najväčšie talenty svetového ženského...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Lesia Curenková