Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novinka v tenise: Bodyguard proti nenávisti. Najviac hnevu smeruje na Djokoviča

Druhý grandslamový turnaj roka Roland Garros predstavil dva dní pred podujatím novinku pre tenistov, ktorí čelia negatívnym správam na sociálnych sieťach.

27.05.2023 08:00
Serbia Tennis Djokovic Foto: ,
Novak Djokovič je podľa prieskumu naviac nenávideným tenistom na sociálnych sieťach.
debata

Pomocou aplikácie využívajúcej umelú inteligenciu s názvom Bodyguard budú organizátori filtrovať všetky negatívne správy, nadávky a osočovanie smerujúce na najlepších tenistov. Zámerom je ochrana duševného zdravia vrcholových športovcov.

Pri príležitosti prezentovania aplikácie zverejnili organizátori aj výsledky prieskumu agentúry World Sports Network. Tá pomocou algoritomov vypočítala, ktorí hráči dostali za posledných 16 mesiacov najviac nenávistných komentárov a reakcií.

Mikael Ymer Čítajte viac Rupli mu nervy, vyvádzal ako zmyslov zbavený. Diskvalifikácia a vybučanie od divákov

Na vrchole tohto rebríčka je 22-násobný grandslamový víťaz, Srb Novak Djkovič. Smerovalo na neho najviac osočujúcich tweetov spomedzi všetkých hráčov ATP. Podľa prieskumu to bolo až 15 percent, čiže zhruba každý šiesty tweet súvisiaci so Srbom mal negatívnu konotáciu.

V ďalšom prípade až 11 percent reakcií na príspevkoch na Facebooku týkajúcich sa Djokoviča obsahovalo emotikon hnevu. Najčastejšie bol označovaný za namysleného a mnohí prispievatelia dúfali, že už nikdy nevyhrá žiadny grandslamový turnaj.

155637618 Čítajte viac Pripravoval Kvitovú, Kordu aj Štěpánka. Tréner českých hviezd zomrel, spáchal samovraždu

Druhý v rebríčku najhejtovanejších tenistov bol Stefanos Tsitsipas (15 percent na Twitteri, 7 percent na Facebooku) a tretí Carlos Alcaraz (6 percent na Twitteri, 1 percento na Facebooku). Zaujímavosťou je, že meno Rafaela Nadala v rebríčku nebolo.

Medzi ženami je najväčším tŕňom v oku fanúšikov Bieloruska Aryna Sabalenková, za ňou nasledujú Elena Rybakinová a Caroline Garciová.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros #Stefanos Tsitsipas