Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Rupli mu nervy, vyvádzal ako zmyslov zbavený. Diskvalifikácia a vybučanie od divákov

Svetoví tenisti často rozbíjajú od nervov rakety alebo hádžu o zem čokoľvek, čo im príde pod ruky. Tentoraz predviedol skratové správanie talentovaný švédsky tenista Mikael Ymer.

25.05.2023 07:31
Mikael Ymer Foto:
Mikael Ymer sa počas zápasu viackrát nepohodol s rozhodcom stretnutia.
debata (26)

24-ročný rodák zo Skövde neudržal nervy na uzde počas osemfinálového zápasu turnaja ATP 250 vo francúzskom Lyone proti domácemu Arthurovi Filsovi.

Ymer bol nervózny počas celého prvého setu a jeho frustrácia dosiahla vrchol v jeho závere, keď za nerozhodného stavu 5:5 stratil svoje podanie. Pozrite si, ako Švéd zareagoval na stratu gemu:

Po pár minútach bolo rozhodnutie organizátorov v spolupráci s rozhodcom nekompromisné. 53. hráč svetového rebríčka bol za stavu 5:6 v prvom sete diskvalifikovaný a na turnaji skončil.

Krátko pred osudovým skratom vytočila Ymera situácia v jednej z predchádzajúcich výmen, keď žiadal od rozhodcu skontrolovať dopad loptičky do tesného autu. Ten sa však zo svojho sedadla nepomohol a aj to asi neskôr vyprovokovalo Švéda k nečakanej reakcií.

Hugo Gaston Čítajte viac Nešportové ťahy na kurte. Elitný tenista dostal vyššiu pokutu, ako je jeho zárobok v sezóne

Ymer, ktorý pôsobí na okruhu ATP už od roku 2015, sa pokúša po prvýkrát v kariére o výraznejší prienik do najlepšej päťdesiatky svetového rebríčka. Doteraz najvyššie bol minulý mesiac na 50. mieste.

Najväčším úspechom v jeho doterajšej kariére je účasť vo finále turnaja vo Winston-Saleme v roku 2021. Po jedenástich rokoch sa stal prvým Švédom, ktorý sa dostal do top 50 rebríčka. Tým posledným bol dovtedy Robin Söderling.

Výnimočná kariéra a život Daniely Hantuchovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Mala raketový štart do svetovej špičky v ktorej...
26 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikael Ymer #ATP 250 Lyon