Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vo vitríne úspechov mu chýba. Správa od Djokoviča potešila fanúšikov

Antukové dvorce na Roland Garros sa môžu stať historickým miestom v kariére srbského tenistu Novaka Djokoviča. Svetová jednotka počas turnaja v Dubaji prezradila, že sa chystá štartovať na olympijských hrách 2024 v Paríži.

02.03.2023 08:22
2. Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič má pred sebou ešte niekoľko výziev.
debata (1)

Okrem cesty za vytúženým olympijským zlatom môže Djokovič už v máji vybojovať v Paríži rekordný 23. grandslamo­vý titul.

Srbský tenista svoje olympijské plány prezradil médiám na turnaji v Dubaji krátko po víťazstve nad Holanďanom Tallonom Griekspoorom 6:2, 6:3 a postupe do štvrťfinále.

Pre Djokoviča budú parížske hry takmer s istotou poslednou možnosť pridať do preplnenej vitríny úspechov aj olympijské zlato pre Srbsko.

Novak Djokovič Čítajte viac Kto je najlepší v histórii? Keď vchádza Djokovič na kurt, vie, že je to on

Najväčším úspechom bývalého zverenca slovenského trénera Mariána Vajdu zostáva pod piatimi kruhmi bronz z Pekingu 2008. Pred dvoma rokmi skončil v Tokiu na štvrtom mieste.

„Dúfam, že budem zdravý a pripravený hrať budúci rok na olympijských hrách v Paríži. Na Roland Garros sa bude hrať na antuke, tie kurty poznám, takže dúfam, že tam dosiahnem ten najlepší výsledok,“ povedal Djokovič.

Na Roland Garros vybojoval srbský velikán v kariére dva zo svojich 22. grandslamových titulov. Bolo to v rokoch 2016 a 2021.

Celebrity po boku tenisových hviezd Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Kto si spomedzi tenisových hviezd našiel za...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros #Olympijské hry 2024 v Paríži