Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo vitríne úspechov mu chýba. Správa od Djokoviča potešila fanúšikov

Antukové dvorce na Roland Garros sa môžu stať historickým miestom v kariére srbského tenistu Novaka Djokoviča. Svetová jednotka počas turnaja v Dubaji prezradila, že sa chystá štartovať na olympijských hrách 2024 v Paríži.

02.03.2023 08:22
2. Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič má pred sebou ešte niekoľko výziev.
debata (1)

Okrem cesty za vytúženým olympijským zlatom môže Djokovič už v máji vybojovať v Paríži rekordný 23. grandslamo­vý titul.

Srbský tenista svoje olympijské plány prezradil médiám na turnaji v Dubaji krátko po víťazstve nad Holanďanom Tallonom Griekspoorom 6:2, 6:3 a postupe do štvrťfinále.

Pre Djokoviča budú parížske hry takmer s istotou poslednou možnosť pridať do preplnenej vitríny úspechov aj olympijské zlato pre Srbsko.

Novak Djokovič Čítajte viac Kto je najlepší v histórii? Keď vchádza Djokovič na kurt, vie, že je to on

Najväčším úspechom bývalého zverenca slovenského trénera Mariána Vajdu zostáva pod piatimi kruhmi bronz z Pekingu 2008. Pred dvoma rokmi skončil v Tokiu na štvrtom mieste.

„Dúfam, že budem zdravý a pripravený hrať budúci rok na olympijských hrách v Paríži. Na Roland Garros sa bude hrať na antuke, tie kurty poznám, takže dúfam, že tam dosiahnem ten najlepší výsledok,“ povedal Djokovič.

Na Roland Garros vybojoval srbský velikán v kariére dva zo svojich 22. grandslamových titulov. Bolo to v rokoch 2016 a 2021.

Celebrity po boku tenisových hviezd Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Kto si spomedzi tenisových hviezd našiel za...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Roland Garros #Olympijské hry 2024 v Paríži