Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako jeho priateľ Federer... Nadal vraj po Roland Garros skončí s tenisom

Po odchode Rogera Federera a Sereny Williamsovej do tenisového dôchidku mnohí začali hovoriť aj o ďalších profesionáloch, ktorí ich môžu čoskoro nasledovať.

13.01.2023 18:00
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal vo finále Roland Garros 2022.
debata

Vek na to majú viacerí – Novak Djokovič, Andy Murray, Marin Čilič a tiež Rafael Nadal. Španiela sa veľakrát pýtali na jeho odchod do dôchodku, ale vždy odpovedal, že ešte nie je čas o tom hovoriť. Podľa jeho kolegu z ATP Tour sa však predsa len môže blížiť koniec.

V roku 2022 odohral Alexander Zverev výborný zápas proti Nadalovi v semifinále Roland Garros, ktorý sa skončil zranením Nemca. Vyvrtnutý členok ho na nejaký čas vyradil z tenisového diania.

Teraz, pred začiatkom prvého grandlsamu sezóny, sa Zverev rozhovoril o odchode svojho kolegu do dôchodku. Dôjde vraj k nemu na tohtoročnom Roland Garros, kde môže Španiel získať už svoj 15. titul.

„Rafael Nadal, žiaľ, skončí na Roland-Garros. Neprajem mu to, myslím si, že odohrá skvelý turnaj, potenciálne ho vyhrá a potom sa rozlúči…“

Len čas ukáže, či mal Zverev pravdu, alebo to bola len odvážna predpoveď a Nadal bude hrať aj po tomto termíne. Jedno je však isté – Španiel zažil počas roku 2022 množstvo zranení a skončiť s trofejou v rukách na parížskej antuke môže byť krásnym koncom jeho veľkolepej kariéry.

Novak Djokovič Čítajte viac Pred rokom ho hnali, teraz je rebel späť. Djokovič môže písať príbeh príbehov
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros #Alexander Zverev