Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalá jednotka je v tieni dopingu. Aj Djokovič sa púšťa do boja za pravdu

Bol to pre ňu šok. Rumunskú tenistku, niekdajšiu svetovú jednotku, Simonu Halepovú suspendovali po tom, ako jej vyšiel pozitívny dopingový test z US Open.

23.10.2022 06:24
Novak Djokovič. Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (10)

Vo vzorke sa našli stopy po zakázanej látke roxadustat. Ide o liek na chudokrvnosť, ktorý stimuluje tvorbu hemoglobínu a červených krviniek.

"Je to jeden z najväčších šokov v mojom živote. Počas kariéry som nikdy nepodvádzala, ani mi taká myšlienka nikdy nenapadla, keďže je to v absolútnom protiklade s hodnotami, ktoré vyznávam.

Budem bojovať až do konca, aby som očistila svoje meno a dokázala, že som nikdy neužila zakázanú látku. Verím, že pravda vyjde na povrch," uviedla vo svojom prvom vyhlásení Halepová.

30 najkrajších tenistiek histórie Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Tenisové krásky. Pozrite si najkrajších 30...

Tá sa odvolala a následne sa obrátila na Asociáciu profesionálnych tenisových hráčov (PTPA). Tú vedú Srb Novak Djokovič spoločne s Kanaďanom Vaskom Pospisilom.

"PTPA urobí všetko pre to, aby Simona Halepová a každý ďalší hráč získali počas odvolania a celého procesu spravodlivé postavenie.

Budeme bojovať za jej práva a budeme zástancami spravodlivosti a transparentnosti pre všetkých hráčov," píše sa vo vyhlásení.

PTPA nemá priamy vplyv na ATP a WTA, ale Djokovič s Pospispilom robia všetko pre to, aby bola táto organizácia čoraz vplyvnejšia. Hráčom ponúka finančnú, právnu a poradenskú pomoc v mnohých situáciách.

Novak Djokovič Čítajte viac Zvláštna Austrália. Môžu hrať nakazení i neočkovaní. Djokovič nie?

Halepová síce využila svoje právo a požiadala aj o vzorku B, no tá priniesla rovnaký výsledok ako vzorka A. Tenistka teraz nesmie až do vyriešenia prípadu súťažiť ani navštevovať žiadne tenisové podujatia.

„Začína sa najťažší zápas v mojom živote – boj za pravdu. Cítim sa v tejto situácii úplne zmätená a zradená. Nejde o tituly a peniaze. Toto je príbeh o cti či láske, ktorú mám k tejto hre posledných 25 rokov,“ dodala vo vyhlásení 31-ročná hviezda.

Verdikt v jej prípade by mal padnúť už čoskoro.

Novak Djokovič Čítajte viac Tvrdý odkaz z Austrálie: Djokovičov štart by bol fackou do tváre

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Simona Halepová