Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je fér, že Ukrajinci umierajú? Stachovskij ostro reaguje na Nadala

Ako sme dnes informovali, Rafael Nadal sa pridal do zástupu kritikov Wimbledonu, ktorí zakázali štart ruských a bieloruských tenistov na grandslamovom turnaji v Londýne (27. 6. – 10. 7.).

02.05.2022 19:43
Rafael Nadal, Serhij Stachovskij Foto: ,
Rafael Nadal na tréningu a Serhij Stachovskij, ktorý sa pripojil k vojenským zálohám svojej krajiny.
debata (65)

"Znevýhodňuje to mojich ruských kolegov. Nemôžu za to, čo sa momentálne deje na Ukrajine. Je mi ich ľúto.

Uvidíme, čo prinesú najbližšie týždne a či sa zomkneme my ako hráči. Toto nie je správne," citovala 21-násobný grandslamového šampióna Nadala agentúra AFP.

Na tieto slová reagoval na twitteri bývalý ukrajinský hráč Serhij Stachovskij. Ten sa po ruskej invázii na Ukrajinu sa pripojil k vojenským zálohám svojej krajiny.

Rafael Nadal Čítajte aj Aj Nadal odsúdil zákaz pre Rusov. Zomkneme sa ako hráči, pýta sa

„Hrali sme spolu, nastupovali sme spolu na okruhu. Prosím ťa, povedz mi, či je teda fér, že sa ukrajinskí hráči teraz nemôžu vrátiť domov? Či je fér, že ukrajinské deti nemôžu hrať tenis? Či je fér, že Ukrajinci umierajú?“ napísal 36-ročný kyjevský rodák.

Stachovského najvyššie umiestnenie v rebríčku ATP je 31. miesto, jeden z jeho najpamätnejších momentov je výhra nad Rogerom Federerom vo Wimbledone. S Nadalom sa stretol dvakrát, v oboch prípadoch favoritovi podľahol.

Serhij Stachovskij Čítajte viac Ak chceš, zavolaj mi, naučím ťa hrať tenis. Ukrajinský dravec nechce výnimku

V minulosti roky býval na Slovensku, kde aj trénoval.

Nadal sa momentálne pripravuje v Madride na turnaj, na ktorom plánuje návrat na súťažné kurty po vyše mesačnej pauze. Odpovie Stachovskému?

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #vojna na Ukrajine #Serhij Stachovskij