Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spustil Wimbledon lavínu? Neúčasť Rusov má zvažovať Rím aj Paríž

Rozhodnutie o zákaze štartu ruských a bieloruských tenistov na najslávnejšom grandslame vyvolal búrku nevôle. No nemusí skončiť iba pri tom.

25.04.2022 22:46
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland... Foto:
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland Garros.
debata (18)

Podľa informácii britského novinára The Times Stuarta Frasera je veľmi pravdepodobné, že najlepší hráči z krajín zúčastnených vo vojne na Ukrajine nebudú môcť štartovať ani na Roland Garros v Paríži.

Podľa neho vedenie antukového grandslamu čakalo na koniec prezidentských volieb, aby mohlo začať zvyšovať tlak na možnosť uskutočniť tento radikálny krok.

Podobný osud očakáva aj o dva týždne na podujatí Masters 1000 v Ríme. Taliansky premiér Mario Draghi trvá na tom, aby bola Rusom a Bielorusom účasť na turnaji zakázaná.

Organizátori v hlavnom meste Talianska sú proti zákazu a pri čakaní na oficiálne rozhodnutie je možné, že sa ešte viac rozvíri hladina, ak sa pre rovnaký krok rozhodne aj turnaj v Paríži.

Nikola Pilič s Novakom Djokovičom. Čítajte viac Trestali, keď v Iraku zabili civilistov? Exkouč Djokoviča vypenil

Organizátorom Wimbledonu vedenie ATP aj WTA oznámilo, že ak nestiahne svoj radikálny zákaz, nebudú sa hráčom prideľovať body do rebríčka.

Tretí grandslam sezóny by tak mal iba exhibičný charakter s veľmi vysokým odmeňovaním pre štartujúcich tenistov. Grandslamové turnaje zastrešuje Medzinátordná tenisová federácia (ITF) v spolupráci s ATP a WTA.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #WTA #vojna na Ukrajine