Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sponzori Federera neodídu: Aj Rusi majú právo žiť

V posledných dňoch zatvorili svoje prevádzky a pobočky v Rusku napríklad McDonald's, Starbucks či Coca-cola.

09.03.2022 15:00
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer sa v tomto roku chystá vrátiť na kurty.
debata (3)

Zaujímavosťou je, že do tohto hromadného odchodu sa nezapoja dvaja dôležití sponzori fenomenálneho švajčiarskeho tenistu Rogera Federera. Konkrétne ide o dodávateľa oblečenia Uniqlo a výrobcu čokolády Lindt & Sprüngli.

Z Ruska sa od začiatku invázie stiahli také značky ako Apple, Google, SAP, Sony, Lenovo, Siemens, Toyota a ďalšie desiatky nadnárodných firiem. No dvaja významní sponzori Federera medzi nimi nie sú.

Dmitrij Christič. Čítajte viac Bývalý súpútnik Bondru: Necháte Rusov, aby nás pozabíjali

Japonská módna skupina Uniqlo, ktorá Švajčiarovi dodáva oblečenie, zostáva Rusku verná. Podľa jej generálneho riaditeľa Tadashiho Yanaia je oblečenie životnou nevyhnutnosťou. „Ľudia v Rusku majú právo žiť, ako my,“ uviedol Yanai pre japonské médiá.

Otázkou je, či sa takéto kroky pozdávajú aj samotnému Federerovi. O bojkote Ruska nechce nič počuť ani švajčiarsky výrobca čokolády Lindt & Sprüngli. Jeho tvárou je Federer už od roku 2009.

Kladno, Sparta Čítajte viac Jágrov zámer na pomoc ukrajinským rodinám vyšiel: Možno o tom vie celý svet

Spoločnosť prevádzkuje v Rusku osem obchodov so 120 zamestnancami. A na tom by sa nemalo nič zmeniť napriek vojnovému konfliktu na Ukrajine.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roger Federer #vojna na Ukrajine