Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý súpútnik Bondru: Necháte Rusov, aby nás pozabíjali

Ex-reprezentant Ukrajiny Dmitrij Christič prosí západné mocnosti o pomoc pri hľadaní mieru vo svojej krajine.

09.03.2022 11:30
Dmitrij Christič. Foto: ,
Dmitrij Christič strávil v NHL 12 sezón, prvých päť v tíme Washingtonu Capitals.
debata (8)

Jeden z najúspešnejších Ukrajincov, ktorý kedy pôsobil na klziskách NHL, sa v súčasnosti nachádza v Poltave, zhruba 300 kilometrov od Kyjeva.

52-ročný Christič, ktorý odohral v NHL vyše 800 zápasov, je zhrozený z toho, čo sa deje v jeho rodnej krajine. „Všade – na východe, na juhu, na severe – je vojna. Nezáleží na tom, či sme v bezpečí, pretože zvyšok krajiny bezpečný nie je,“ uviedol Christič pre portál The Athletic.

Cehlárik Hokej Čítajte viac Odchod z Ruska? Nič jednoduché, priznáva slovenská hviezda

Rodák z Kyjeva vstúpil do NHL v roku 1990 v drese Washingtonu Capitals, kde päť rokov strávil po boku ďalšieho rodeného Ukrajinca a neskôr slovenského reprezentanta Petra Bondru.

„Len sa pozeráme na správy a nechápeme, prečo Západ iba sedí a sleduje, ako Rusi práve ničia Ukrajinu. Toto je neuveriteľné,“ hromžil Christič.

gymnastika, OH Londýn Čítajte viac Za symbol na pódiu mu hrozí dlhý dištanc. Urobil by som to znovu, tvrdí

Jeho 15-ročný syn utiekol do Poľska, ale samotný Christič zostáva na Ukrajine, aby chránil svoju vlasť. Neverí, že ekonomické sankcie dokážu ukončiť vojnu.

„Potrebujeme pomoc, skutočnú pomoc. Necháte nás tu pozabíjať,“ dodal Christič. Rusko varovalo západné mocnosti pred priamou vojenskou pomocou Ukrajine, ktorá nie je členom Severoatlantickej aliancie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Washington Capitals #vojna na Ukrajine #Dmitrij Christič