Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už prestaňte! Djokovič o nič nežiadal, nikdy sa proti vakcíne nevyjadroval

Je vakcinovaný? Nie je? A chcel výnimku alebo nie? Ozaj a čo ak sa len prihlásil a nepríde? Určite tušíte, o kom píšeme. Život Novaka Djokoviča mnohým nedá kľudný spánok, neustále sa pýtajú, špekulujú a konšpirujú.

20.12.2021 16:38
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (20)

Pravda je však taká, že rodák z Belehradu sa prihlásil na Australian Open. Pred príchodom do Melbourne musí splniť jednu podmienku. Byť zaočkovaný.

Austrálske médiá, ktoré mesiace riešili jeho očkovací status, dokonca vyrukovali so zaručenou informáciou, že svetová jednotka nie je zaočkovaná, ale vedenie turnaja žiada, aby mohla hrať na výnimku.

Je to lož…

Djokoviča, deväťnásobného víťaza Australian Open, sa zastal aj dlhoročný riaditeľ prvého grandslamu v sezóne, Paul McNamee. Ten označil všetky špekulácie za obyčajné klebety.

„Ten príbeh, o ktorom ste hovorili v Herald Sun (že Djokovič žiada o zdravotnú výnimku, pozn. red.), ktorý bol aj na titulnej strane, nemá absolútne žiadnu podstatu. Je to úplná fantázia,“ povedal McNamee.

„Dokonca ani samotní novinári to nevedia potvrdiť,“ dodal.

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...

Naopak, austrálsky funkcionár pripomenul, že Djokovič sa proti očkovaniu nikdy nevyjadril a sú to teda iní ľudia, ktorí mu tento postoj pripisujú prostredníctvom vlastných interpretácií.

„V skutočnosti nikdy nepovedal, že je antivaxxer,“ povedal McNamee. „Ľudia si to myslia skôr kvôli spôsobu, akým sa k záležitosti stavia,“ dodal.

Djokovič dlhodobo odmieta prezradiť, či je zaočkovaný. Tvrdí, že je to jeho osobná záležitosť a médiá v tomto prípade robia nadprácu a vyvolávajú hystériu. Napokon sa k nemu pridal aj Daniil Medvedev, aktuálne druhý najlepší hráč na svete.

Samotný Djokovič tesne po prepuknutí pandémie na jar 2020 vyhlásil, že ak by bola vakcína povinná, zvážil by koniec svojej kariéry. Médiá na Západe ho za tento výrok ostro kritizovali, po tom, ako dostal koronavírus, si na ňom doslova zgustli.

Podľa posledných správ sa do Melbourne chystá celá svetová špička.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič pocestuje do Melbourne. Má vakcínu alebo požiada o výnimku?
20 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2022