Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič útočí na najlepšiu sezónu

Po sklamaní z Wimbledonu sa opäť dostáva do formy, na akú sú jeho fanúšikovia zvyknutí. Pred mesiacom oplakával Novak Djokovič prekvapujúco skoré vyradenie z najslávnejšieho tenisového turnaja sveta.

01.08.2016 15:44
australian open, novak djokovič, Foto: ,
Srbský tenista Novak Djokovič.
debata (1)

S londýnskou trávou sa obhajca titulu lúčil už po treťom kole a definitívne pochoval nádeje na zisk vysnívaného sezónneho Grand Slamu. Neváhal. Telu i duši doprial dlhšiu pauzu.

Zdá sa, že svetová jednotka urobila dobre. Cez víkend totiž prežívala úplne iné emócie. Na jej perách znovu žiaril úsmev a v rukách pevne stískala ďalšiu trofej. V Toronte bol Srb opäť mimoriadne suverénny. Nestratil ani set a dokráčal k svojmu štvrtému titulu z Kanady. Viac ich nazbieral počas kariéry len jeden muž – československý rodák Ivan Lendl (6).

„Najlepšie výkony som predviedol v tých najsprávnejších momentoch – v semifinále a finále,“ vravel Djokovič po víťazstve nad Japoncom Keiom Nišikorim. „Je to stále sa opakujúci proces. Na začiatku turnaja sa necítim veľmi komfortne, na kurte sa akoby hľadám. Pokúšam sa dostať do správneho rytmu. A potom, keď sa turnaj chýli k záveru, to zrazu príde a nájdem správne mentálne i fyzické nastavenie,“ dodal.

Zverenec Mariána Vajdu a Borisa Beckera vybojoval v Toronte jubilejný tridsiaty titul z turnajov prestížnej kategórie Masters 1000. Na čele historického rebríčka zvýšil náskok pred Rafaelom Nadalom. Španiel sa tešil z triumfu 28-krát.

K svojmu veľkému rivalovi sa priblížil v celkovom počte titulov. So 66 zaostáva už len o tri. Rekordérom je Američan Jimmy Connors so 109 prvenstvami.

Djokovič zároveň urobil ďalší dôležitý krok k tomu, aby si po sezóne mohol povedať, že bola jeho najlepšia v doterajšej kariére. Keď vlani získal jedenásť turnajových titulov, mnohí pochybovali o tom, že ohromný výkon môže rodák z Belehradu niekedy zopakovať či dokonca prekonať. Teraz sa však zdá, že svoje hranice ešte stále neposunul na maximum. Takto pred rokom sa srbský velikán pýšil šiestimi titulmi. V aktuálnej sezóne má v rovnakom čase o jeden viac.

„Novak si ich všetky zaslúži. Vrátane tohto. Vo finále som bol neustále pod tlakom, ani jednu loptu som od súpera nedostal zadarmo. Djokovič hral na veľmi vysokej úrovni a potvrdil, že je najlepším hráčom sveta,“ uznal kvality svojho premožiteľa Nišikori.

Napokon, čo iné mu zostávalo. S Djokovičom prehral deviaty raz za sebou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič