Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková definitívne nejde do Ria. Zradila ju boľavá päta

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková definitívne nebude štartovať na olympijských hrách v Riu de Janeiro (5. - 21. augusta). Dôvodom je zápal v päte, ktorý si vyžaduje liečbu sedem až desať dní.

01.08.2016 09:12
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková.
debata (14)

"Mali sme aj tímovú poradu, či to riskneme alebo nie. Nakoniec ma prehovorili, že najlepšie bude, keď tam nepôjdem. Je pravda, že ma to hrozne bolí a pokiaľ tam nemám podať 100-percentný výkon, tak to nemá zmysel. Veľmi ma to mrzí,“ uviedla pre športky 27-ročná Bratislavčanka.

Cibulková bola naposledy v akcii minulý týždeň v stredu, keď na turnaji WTA Premier 5 na tvrdom povrchu v kanadskom Montreale prehrala v 2. kole s domácou Eugenie Bouchardovou 2:6, 0:6. Potom odcestovala domov, hoci pôvodne už mala zamieriť do dejiska OH. Okrem dvojhry tam mala štartovať aj vo štvorhre s Karolínou Schmiedlovou.

„Olympiáda bola pre nás jedným z vrcholov sezóny a chceli sme na nej urobiť maximum. Bohužiaľ, noha nie je v dobrom stave. Rozhodli sme sa dať na odporúčanie lekára. Urobíme všetko, aby Dominika bola v stopercentnom zdravotnom stave aspoň na US Open,“ vyjadril sa pre športky tenistkin tréner Matej Lipták. Okrem Cibulkovej bude v Riu chýbať aj Martin Kližan, ktorý svoju absenciu zdôvodnil obavami z vírusu zika.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Rio 2016