Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanada príde bez najväčšej hviezdy. Bouchardovú z hry vyradilo zdravie

Jasná renkigová jednotka hostiek Eugenie Bouchardová napokon bude zo zdravotných dôvodov chýbať v bratislavskom stretnutí Slovensko - Kanada 16. - 17. apríla na antuke v Aegon aréne NTC v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 tenisových reprezentačných družstiev žien.

11.04.2016 13:06
Eugenie Bouchardová Foto: ,
Kanadská jednotka Eugenie Bouchardová.
debata

Finalistka Wimbledonu 2014 si nestihne do víkendu doliečiť zranenie brušného svalstva, ktoré utrpela minulú stredu. Za stavu 4:6, 6:1, 0:1 odstúpila zo zápasu so Španielkou Lourdes Domínguezovou-Linovou v 2. kole dvojhry na turnaji WTA Premier Volvo Car Open na zelenej antuke v americkom Charlestone v Južnej Karolíne.

Pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) potvrdil absenciu niekdajšej päťky svetového rebríčka WTA manažér kanadského tímu André Barette. Dodal, že k Francoise Abandovej, Sharon Fichmanovej a Aleksandre Wozniakovej pribudne Charlotte Robillardová-Millettová, ktorá minulý týždeň štartovala na „výberovom“ mládežníckom podujatí ITF Junior Masters v čínskom Čcheng-tu, zhodou okolností zdolala v piatkovom štvrťfinálovom 1. kole Terezu Mihalíkovú (tá je v slovenskom kádri spolu s Karolínou Schmiedlovou, Dominikou Cibulkovou a Janou Čepelovou) a napokon obsadila tretie miesto. Do Bratislavy priletí v pondelok večer.

„Ak Bouchardová bude hrať, je schopná urobiť dva singlové body. V porovnaní s Austrálčankou Samanthou Stosurovou, ktorá sa podieľala na troch bodoch vo februári, nie je až takou kľúčovou postavou, lebo nehráva debla. Vo dvojhre je však top trieda s naozaj veľmi vysokým levelom. Bez nej by Kanada bola v horšej pozícii. Pre nás by bolo pomocou, ak by neprišla,“ povedal minulú stredu pri zverejňovaní slovenskej oficiálnej predbežnej nominácie kapitán Sloveniek Matej Lipták.

debata chyba
Viac na túto tému: #Eugenie Bouchardová