Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko zdolal v Bratislave veľký talent svetového tenisu. Po veľkej dráme

Domáci tenista Lukáš Lacko nasadený ako štvrtý zvíťazil za 138 minút 6:7 (5), 7:6 (1), 6:4 nad prudko výkonnostne stúpajúcim 18-ročným Rusom Andrejom Rubľovom, 175. v renkingu, vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na bratislavskom turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open v NTC.

12.11.2015 18:56
Lukáš Lacko Foto: ,
Lukáš Lacko.
debata

V prvom sete v Aegon aréne Lacko síce vyrovnal z 2:4 na 4:4, ale nezvládol koncovku.

V druhej časti napokon nepykal za to, že premrhal náskok 5:3 na gemy. Rozhodujúci brejk v treťom dejstve dosiahol za stavu 2:2. Dovedna nastrieľal 17 es proti 8. Lacko prekonal Rubľova aj minulý pondelok v nemeckom Eckentali, vtedy 7:6 (11), 6:4.

„Bol to o triedu lepší zápas ako minulý týždeň. V Bratislave sú výborné podmienky aj lopty. Ak by to bolo finále, diváci by mali zážitok. Rubľov je mladý, drzý, snažil som sa udržať na uzde, ale zo dva razy som vypenil… Rus má 18 rokov, veľký potenciál, nemá čo stratiť. Keď sa ešte zlepší, má pred sebou budúcnosť,“ povedal Lacko pre TennisSlovakO­pen.sk.

Čerstvo 28-ročný hrdina medzinárodných otvorených majstrovstiev Slovenska 2011 a 2013 Lacko (121.) bude v piatkovom štvrťfinále hrať s úspešným z duelu Alexej Vatutin (Rus.) – Arťom Smirnov (Ukr.), takže papierovo má veľmi solídnu šancu. Možní súperi sú totiž až na 380., resp. 278. pozícii v hodnotení.

Piešťanský rodák Lacko bojuje na sklonku sezóny o prienik nad čiaru hlavnej singlovej súťaže januárových melbournských grandslamových Australian Open. V okamihu premenenia mečbalu sa v online prepočte posunul na 114. miesto.

Niekdajší 44. muž hodnotenia Lacko prehral vlani v Bratislave vo štvrťfinále s neskorším šampiónom, Nemcom Petrom Gojowczykom. Debutoval už v sezóne 2003, na prvý zápasový úspech však čakal do roku 2009.

Nasleduje osemfinálový duel ďalšieho Slováka Norberta Gombosa, a to proti spomenutému Gojowczykovi, nad ktorým vedie v bilancii zo vzájomných konfrontácií 2:0.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Lukáš Lacko (SR-4) – Andrej Rubľov (Rus.) 6:7 (5), 7:6 (1), 6:4

Gombos v osemfinále vyradil obhajcu

Ďalší Slovák Norbert Gombos nasadený ako šiesty zvíťazil za 59 minút 6:3, 7:5 nad nemeckým obhajcom titulu Petrom Gojowczykom. Nečelil ani jednému brejkbalu, sám premenil polovicu zo štyroch možností na príjme.

V bilancii zo vzájomných duelov s 26-ročným 205. mužom terajšieho svetového rebríčka zvýšil na 3:0, v auguste na pevnom podklade v Portoroži prekonal rovnakého rivala 6:4, 6:3.

Dvadsaťpäťročný galantský rodák Gombos, aktuálne 136. v renkingu, bude medzi najlepšími ôsmimi čeliť 23-ročnému bieloruskému kvalifikantovi Jegorovi Gerasimovovi, 324. v hodnotení. Bude to ich prvý súboj.

Zverenec Borisa Borgulu a Karola Kučeru Gombos bol vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska vo štvrťfinále, prehral v ňom s Uzbekom Farruchom Dustovom.

Daviscupový reprezentant SR môže v prípade extrémne vydareného konca sezóny zaútočiť na hlavnú singlovú súťaž januárových melbournských grandslamových Australian Open. Budúci týždeň si zahrá na challengeri v talianskej Brescii.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Norbert Gombos (SR-6) – Peter Gojowczyk (Nem.) 6:3, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Lacko #Andrej Rubľov