Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič osamel na historickej piatej priečke pred McEnroom

Srbský tenista Novak Djokovič osamel na historickej piatej pozícii pred Američanom Johnom McEnroom podľa počtu týždňov na vrchole svetového rebríčka ATP vo dvojhre.

02.11.2015 15:30
Novak Djokovič Foto: ,
Srbský tenista Novak Djokovič.
debata

Dvadsaťosemročný Belehradčan sedí na tróne dovedna 171. týždeň a vzhliada už iba k štvorici Roger Federer (302), Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270) a Jimmy Connors (268).

„Kedysi som urobil chybu, že som zaspal na vavrínoch a čakal som, čo vyzývatelia ponúknu navyše, aby som na to primerane zareagoval. Namiesto toho som si mal uvedomiť, že musím sám niečo pridať bez otáľania a pracovať ešte tvrdšie. Človek má tendenciu nadobudnúť falošné presvedčenie, že dokáže ísť ešte nahor, keď vyvstane taká potreba. Pre mňa osobne to bol nesprávny prístup,“ zaspomínal si 56-ročný McEnroe pre spravodajstvo Asociácie tenisových profesionálov (AT­P).

„V súvislosti s Novakom a v kontexte uvedeného veľmi oceňujem, ako sa neustále usiluje aspoň o drobnosti zlepšovať svoju hru. Napríklad tento rok bol agresívnejší na returne a ochotnejší nabiehať si dopredu. Tých nejakých päť percent navrch je ohromným rozdielom v dôležitých okamihoch proti Federerovi, Nadalovi či iným skvelým súperom,“ podotkol McEnroe.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič je tento týždeň jednotkou halového „hardového“ podujatia ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v Paríži-Bercy. V 1. kole mal voľno, v 2. kole ho vyzve brazílsky ľavák Thomaz Bellucci.

Top 10 tenistov podľa počtu týždňov na čele svetového rebríčka ATP vo dvojhre:

1. Roger Federer (Švaj.) 302
2. Pete Sampras (USA) 286
3. Ivan Lendl (ČR/USA) 270
4. Jimmy Connors (USA) 268
5. Novak Djokovič (Srb.) 171
6. John McEnroe (USA) 170
7. Rafael Nadal (Šp.) 141
8. Björn Borg (Švéd.) 109
9. Andre Agassi (USA) 101
10. Lleyton Hewitt (Aus.) 80

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Novak Djokovič