Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Červená skupina Masters nasadením lepšia, v bielej sú tri ľaváčky

Rumunská tenistka Simona Halepová, Ruska Maria Šarapovová, Poľka Agnieszka Radwanská a Talianka Flavia Pennettová si zahrajú v základnej Červenej skupine dvojhry na koncosezónnom výberovom šampionáte tenistiek BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (25. októbra - 1. novembra, celková dotácia 7 miliónov USD, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

23.10.2015 15:32
Simona Halepová Foto: ,
Simona Halepová.
debata

Rozhodol o tom piatkový žreb v priestoroch Ice Skate Ring v Marina Bay Sands. Všetky štyri boli vyššie nasadené vo svojom výkonnostnom koši. Bielu skupinu tvoria Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, Češka Petra Kvitová, Nemka Angelique Kerberová a Češka Lucie Šafářová, posledné tri spomenuté dominantne hrajú ľavou rukou.

Vo dvoch skupinách tradične bude hrať každá s každou, úvodný singlový duel turnaja je na programe v nedeľu o 8.00 h SEČ. Prvé dve postúpia do „krížového“ semifinále. Šampiónka vo dvojhre si môže zarobiť až 2 360 000 USD (podľa bilancie v základnej skupine), dobyvateľky štvorhry spoločných 500 000 USD. Maximálne možné renkingové zisky sú 1500 bodov.

Podujatie je určené pre najlepšie v bodovaní Road to Singapore 2015. Kvalifikovala sa aj americká líderka dlhodobého renkingu pre nasadzovanie a hrdinka „Masters“ 2001, 2009, 2012, 2013 a 2014 Serena Williamsová, ktorá však ohlásila predčasné ukončenie svojej sezóny zo zdravotných dôvodov. Z terajších aktérok v minulosti triumfovali Šarapovová (2004) a Kvitová (2011).

Vo štvorhre sa druhý raz predstaví osem párov namiesto štyroch a premiérovo sa bude tiež hrať skupinovým spôsobom namiesto vyraďovacieho. V Červenej skupine sú páry Martina Hingisová, Sania Mirzová (Švaj./India-1), Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová (Maď./Fr.-3), Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová (USA-6) a Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-7). Do Bielej skupiny sa dostali Bethanie Matteková-Sandsová, Lucie Šafářová (USA/ČR-2), Čchan Chao-čching, Čchan Jüng-ťan (Taiw.-4), Caroline Garciová, Katarina Srebotniková (Fr./Slovin.-5) a Garbine Muguruzová-Blancová, Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-8). Deblistky budú hrať o Martina Navratilova Doubles Trophy. V singli je v hre Billie Jean King Trophy.

Už vo štvrtok sa rozbehla sprievodná exhibičná súťaž WTA Rising Stars Invitational, v ktorej sa predstavia Francúzka Caroline Garciová a Tunisanka Ons Jabeurová za „zvyšok sveta“ a Číňanka Lin Ču a Japonka Naomi Osaková ako reprezentantky ázijsko-pacifického regiónu. Aktérky sekcie Vychádzajúce hviezdy sa v OCBC Arene stretnú každá s každou a prvé dve v tabuľke si v nedeľu 25. októbra približne po 5.30 h SEČ zahrajú finále v Singapore Indoor Stadium. Štvorica vzišla z interaktívnej ankety medzi fanúšikmi, ktorá podnietila viac ako 2 milióny hlasov zo 137 krajín.

Spomenutá Navrátilová a ďalej jej krajanka Tracy Austinová, Francúzka Marion Bartoliová a Španielka Arantxa Sánchezová-Vicariová sa 27. – 29. októbra postarajú o súperenia WTA Legends Classic. V úlohe nehrajúcich osobne prítomných ambasádoriek oznámila Tenisová asociácia žien napríklad Číňanku Na Li, Američanku Chris Evertovú a Francúzku Mary Pierceovú. Do programu šampionátu patrí aj odnož WTA Future Stars pre 36 nádejí zo 17 krajín Ázie a Pacifiku vo vekových kategóriách do 14 a 16 rokov. Mládežníčky hrajú už od stredy v Kallang Tennis Centre, finále bude v pondelok.

Červená skupina:
Simona Halepová (Rum.-1)
Maria Šarapovová (Rus.-3)
Agnieszka Radwanská (Poľ.-5)
Flavia Pennettová (Tal.-7)

Biela skupina:
Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-2)
Petra Kvitová (ČR-4)
Angelique Kerberová (Nem.-6)
Lucie Šafářová (ČR-8)

debata chyba
Viac na túto tému: #masters #BNP Paribas WTA Finals