Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj s odrazom v zrkadle. Serena čelí sestre

Nik ju nepozná lepšie ako ona. Nik ju počas dvadsaťročnej kariéry viackrát nezdolal. A zrejme nikto iný ju nemôže reálne pripraviť o naplnenie veľkého sna. Len ona.

08.09.2015 09:00
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová. Svetová jednotka čelí sestre Venus.
debata

Serenu Williamsovú delia od sezónneho Grand Slamu už len tri víťazstvá. Cesta k prvému z nich povedie cez mimoriadne kľukatú a náročnú trasu. Svetovú jednotku vyzve vo štvrťfinále US Open neželaná súperka – sestra.

„Venus je pre mňa na každom turnaji jedinou hráčkou, s ktorou sa nechcem stretnúť. Nie preto, že sme rodina. Preto, že je pre mňa najnáročnejšou súperkou,“ vraví mladšia z tenisovej súrodeneckej dvojice.

„Hráme totiž rovnakým štýlom. Ona je rýchla. Ja som rýchla. Ona podáva tvrdo. Ja podávam tvrdo. Ona udiera do loptičiek s mimoriadnou silou. Ja udieram do loptičiek s mimoriadnou silou. Navyše, dlhé roky sme mali rovnakého trénera. Vieme teda o sebe všetko,“ dodáva Američanka.

Napriek tomu, že Serena je o dva roky mladšia, pýši sa podstatne výraznejšími úspechmi ako jej sestra. Má trikrát viac grandslamových titulov, na prémiách zarobila viac ako dvojnásobok.

„Sú to len čísla. Faktom zostáva, že ma čaká najnepríjemnejšia previerka na turnaji. Obe túžime po víťazstve, nič si nedarujeme. Venus vie, ako na mňa. Vie, ako chutí víťazstvo nado mnou. Pozná všetky moje slabé stránky. Bude to opäť ako súboj s vlastným odrazom v zrkadle,“ upozorňuje favoritka duelu.

Slávne sestry sa na súťažnom kurte dosiaľ stretli 26-krát. Pätnásť zápasov vyhrala Serena, jedenásť Venus. Z predošlých siedmich sa šesťkrát tešila po poslednej loptičke líderka renkingu WTA. Posledný vzájomný súboj na tvrdom povrchu však vyhrala Venus – vlani v Montreale.

„Pred Venus stojí jednoznačná otázka: chce ešte niekedy vyhrať grandslamový turnaj? Ak áno, potom niet inej cesty, ako zdolať Serenu,“ tvrdí v rozhovore pre nydailynews.com David Witt, tréner Venus.

Jej výhodou bude psychika. Pre Serenu je totiž každý zápas na US Open akýmsi veľkým finále. Štyri už zvládla, pred sebou má ešte tri. Pohľady na ňu upiera priamo na najväčšom grandslamovom štadióne sveta 22-tisíc divákov, pri televíznych obrazovkách milióny Američanov.

Všetci očakávajú jediné: že ich hrdinka dokráča k titulu a po prvý raz v kariére získa mimoriadne cenný sezónny Grand Slam.

Serena by sa stala len štvrtou ženou s takýmto honorom. Dosiaľ poslednou tenistkou, ktorá vyhrala všetky štyri grandslamové turnaje v jednom roku, je Steffi Grafová. Nemka triumfovala na Australian Open, Roland Garros, vo Wimbledone a na US Open v roku 1988.

Blízko k tenisovej ríši nesmrteľných je aj Serena. Nabúra jej smelé plány sestra?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #venus williamsová #Serena Williams #US Open 2015
Načítavajú sa športové výsledky...
Načítavajú sa športové výsledky...