Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juniorke Kužmovej sa na tráve v Londýne darí. Postúpila do semifinále

Slovenská kvalifikantka Viktória Kužmová zvíťazila v stretnutí štvrtkového štvrťfinále dvojhry junioriek na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (29. júna - 12. júla, celková dotácia 26,75 milióna libier, tráva) nad domácou tenistkou Katie Swanovou nasadenou ako piatou za 87 minút 7:6 (2), 6:0.

09.07.2015 19:18
Viktória Kužmová Foto: ,
Viktória Kužmová.
debata

Na „winnery“ Kužmová dominovala 24:12, zároveň urobila citeľne menej nevynútených chýb – 15:22. Zvládla všetkých sedem zákrokov pri sieti a zužitkovala 4 z 11 brejkbalov, Swanová premenila jednu zo štyroch príležitostí na returne.

„Tajbrejk prvého setu bol veľmi dôležitý, ale verila som si pri každej lopte. Hrala som na sto percent. Bol to veľmi ťažký zápas, lebo sme hrali na veľkom kurte a všetci boli, samozrejme, na jej strane. Zvládla som to však veľmi dobre, snažila som sa vôbec to nevnímať,“ povedala víťazka pre web projektu Stars for Stars.

Sedemnásťročná Košičanka Kužmová bude v semifinále singlovej súťaže dievčat v britskej metropole čeliť Ruske Sofii Žukovej. Absolvujú premiérový vzájomný súboj.

Zverenkyňa Jána Sabovčíka Kužmová si už o dve kolá posunula doterajší osobný rekord vo dvojhre na veľkej štvorke v podobe januárového osemfinále z melbournských Australian Open. Na nedávnejšom parížskom Roland Garros neuspela v 2. kole rovnako ako pri svojom vlaňajšom debute v All England Lawn Tennis and Croquet Clube.

Členka VSE TK Akademik Košice Kužmová sa prevažne už venuje seniorským pokusom a má na konte tri singlové tituly z „desiatok“ ITF, v hodnotení WTA figuruje na 493. pozícii. Najmä z dôvodu takejto preferencie musela teraz ísť cez kvalifikáciu – pre nepostačujúci mládežnícky renking.

Dosiaľ poslednou slovenskou finalistkou súťaže dievčat na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka je od vlaňajška Kristína Schmiedlová (prehrala s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou), poslednou šampiónkou zo SR vo dvojhre junioriek na Majors od AO 2015 Tereza Mihalíková.

Dvojhra junioriek – štvrťfinále:
Viktória Kužmová (SR) – Katie Swanová (V. Brit.-5) 7:6 (2), 6:0

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Wimbledon 2015