Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal padá. Neodpisujte ho, vraví konkurencia

Pokorne zatlieskal súperovi. Na tvári sa mu objavil úsmev. V hlave však mal myšlienky plné neistoty. Rafael Nadal sa dočkal ďalšieho sklamania v aktuálnej sezóne.

11.05.2015 17:00
Rafael Nadal Foto: ,
Španielsky tenista Rafael Nadal.
debata

Španielsky tenista nestačil vo finále prestížneho turnaja série Masters v Madride na Andyho Murraya, ktorému podľahol vo dvoch setoch (3:6, 2:6). Bývalá svetová jednotka prehrala s Britom na antuke po prvý raz v kariére a potvrdila, že od formy veľkého šampióna je naďalej na míle vzdialená.

O nestálych výkonoch Nadala svedčia fakty: premiérovo od roku 2003 prehral v jednej sezóne na antuke aspoň štyri zápasy (jeho tohtoročná bilancia je 15 – 4). Vo svetovorm rebríčku spadol včera zo štvrtej na siedmu priečku. Tak nízko bol naposledy pred desaťročím.

„Rafov výkon bol kolísavý. Ukázal momenty, počas ktorých sa predviedol v plnej sile. Ale aj také, keď sa dopustil zbytočných zaváhaní. Rozhodne ho však ešte neodpisujte. To by bola tá najväčšia chyba,“ vravel novinárom na tlačovej besede Murray.

Nadalove výsledky sú v tomto roku mimoriadne rozpačité. Antukový kráľ sa zatiaľ nedokáže chytiť ani na svojom najobľúbenejšom povrchu. Jeho vrchol sezóny sa pritom blíži nesmierne rýchlo. Do štartu Roland Garros, druhého grandslamového turnaja sezóny, zostávajú necelé dva týždne. Do Paríža pocestuje rodák z Mallorcy opäť v pozícii obhajcu trofeje a zaútočí na jubilejný desiaty (zároveň šiesty v rade) titul.

V úlohe najväčšieho favorita však nebude. „Na Roland Garros ešte nemyslím. Sústredím sa na turnaj v Ríme, kde potrebujem uhrať dobrý výsledok, aby som nevyadol z najlepšej svetovej osmičky,“ upozornil Nadal. V talianskej metropole bude obhajovať 600 bodov za lanské finále.

„Verím, že sa do neho môžem prebojovať aj teraz. Z Madridu totiž odchádzam s dobrými pocitmi. Po prvý raz v sezóne predvádzam aspoň trochu konštatné výkony,“ dodal čoskoro 29-ročný tenista. Nadala sužovali v závere minulého roka zranenia i zdravotné problémy. Najprv ho trápilo ubolené zápästie, potom podstúpil operáciu slepého čreva, pre ktorú prišiel o účasť na záverečnom Turnaji majstrov v Londýne. Na kurty sa vrátil po takmer trojmesačnej pauze.

Odvtedy odohral 31 zápasov. Osem z nich prehral a slávil jediný titul – na antukovom turnaji v Buenos Aires. Celkovo štartoval v tomto roku na deviatich podujatiach, cez štvrťfinále sa predral štyrikrát.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Rafael Nadal