Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťaznú šnúru Schmiedlovej pretrhla Ukrajinka Svitolinová

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová ukončila úspešnú sériu desiatich víťazstiev. V semifinále dvojhry na turnaji WTA v marockom Marrákeši (dotácia 250 000 USD, antuka) prehrala s ukrajinskou štvorkou podujatia Elinou Svitolinovou za 64 minút 0:6, 3:6.

01.05.2015 16:15 , aktualizované: 17:12
Karolína Schmiedlová Foto: ,
Karolína Schmiedlová.
debata

„Kajka“ Schmiedlová sa tretí raz v kariére prebojovala do semifinále na hlavnom profesionálnom okruhu – všetky boli tohtoročné – a prvý raz v ňom neuspela. Vo februárovom Riu de Janeiro nestačila vo finále na Saru Erraniovú, v dueli o titul v aprílových Katoviciach zdolala inú Talianku Camilu Giorgiovú.

Staršia zo sestier Schmiedlových si odnáša 110 bodov do renkingu a prémiu 11 300 amerických dolárov brutto. Svitolinová sa v sobotňajšom finále stretne s Maďarkou Tímeou Babosovou. Následne bude v 1. kole v Madride súperkou Daniely Hantuchovej. Karolína Schmiedlová má pred sebou pokus o obhájenie trofeje na turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave.

„Musím priznať, že som už bola trošku unavená a nedokázala som sa ‚vyhecovať‘ do potrebnej miery. Dala som do toho všetko, ale Svitolinová hrá podobným štýlom ako ja, boli tam dlhé výmeny a mne na ne predsa len už chýbali sily. Predvčerom aj včera som mala ťažké zápasy, cítila som pravú ruku, ona takmer nerobila chyby, zahrala dobre. Škoda, azda mi to vyjde nabudúce,“ povedala Karolína Schmiedlová pre agentúru SITA.

„Som šťastná, že som sa prebojovala aspoň do semifinále. Štvrťfinálové víťazstvo nad Bacsinszkou, 21. hráčkou svetového rebríčka, považujem za jeden z najcennejších skalpov v mojej doterajšej kariére. O to viac, že som ho dosiahla zo stavu 2:4 v treťom sete. Celkovo to pre mňa napriek dnešnému neúspechu bol vydarený turnaj. Veľmi ma však mrzí, že po dohode s trénerom a na základe odporúčania fyzioterapeuta napokon nebudem hrať budúci týždeň v Trnave. Na ten turnaj som sa veľmi tešila, musím si však oddýchnuť a dať si dokopy tú presilenú ruku,“ skonštatovala Karolína Schmiedlová, ktorá sa najbližšie predstaví v kvalifikácii v Ríme.

Takisto 20-ročná Svitolinová, 25. v hodnotení, sa revanšovala za prehru 6:7 (4), 2:6, ktorú inkasovala predvlani v auguste na tvrdom povrchu v New Havene. Môže nadviazať na primáty, z ktorých sa radovala v rokoch 2013 a 2014 v Baku. Dvadsaťjedenročnú víťazku podujatia spred troch rokov v Monterrey Babosovú (86.) prekonala v sezóne 2013 vo finále turnaja ITF v Donecku veľmi tesne 3:6, 6:2, 7:6 (9).

Zverenkyňa Milana Martinca Karolína Schmiedlová útočila v Marrákeši na post národnej jednotky, mohla na ňom k 4. máju vystriedať Dominiku Cibulkovú, ktorá sa dáva dokopy po marcovej operácii ľavej nohy. Potrebovala na to prienik do finále, takto zaostáva o dva bodíky (1173, resp. 1171). Momentálne figuruje Schmiedlová na 46. priečke v počítačovom poradí, v pondelok sa podľa nezáväzných prepočtov posunie na 43. miesto, čím si znova zlepší osobný rekord.

Dvojhra – semifinále:
Elina Svitolinová (Ukr.-4) – Karolína Schmiedlová (SR-7) 6:0, 6:3 za 64 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Anna Karolína Schmiedlová