Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena Williamsová je piatou tenistkou, ktorá vládla rebríčku celý rok

Tenistka Serena Williamsová sa tento rok stala piatou hráčkou histórie, ktorá si udržala pozíciu svetovej jednotky v rebríčku WTA po celý kalendárny rok bez prerušenia.

04.12.2014 14:18
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová.
debata

Tridsaťtriročná Američanka sa tak zaradila do spoločnosti legiend Chris Evertovej, Martiny Navrátilovej, Steffi Grafovej a Monicy Selešovej.

Ako prvá dominovala ženskému tenistu Evertová v roku 1977, rebríček úplne ovládla aj o štyri roky neskôr. Navrátilová ju napodobnila trikrát v rokoch 1983, 1984 a 1986, dokonca päťkrát bola tenisovou kráľovnou Grafová, ktorá viedla rebríček nepretržite od roku 1988 do roku 1990 a potom ešte v rokoch 1994 a 1996. Rok 1992 patril Selešovej.

Williamsová tento rok získala sedem titulov vrátane triumfu na US Open a sezónu korunovala víťazstvom na Turnaji majsteriek. Ročník ukončila ako svetová jednotka štvrtýkrát v kariére.

Blízko k podobnému kúsku bola v roku 2011 Caroline Wozniacka, dánsku tenistku ale vtedy na jediný týždeň z prvého miesta v rebríčku zosadila Belgičanka Kim Clijstersová.

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček WTA #Serena Williams