Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lacko rozhodol o postupe v tajbrejku. Gombos zdolal kamaráta

Lukáš Lacko a Norbert Gombos zvládli 2. kolo na domácom tenisovom turnaji Slovak Open. Kým Lacko sa vytrápil s rakúskym univerzálom, Gombos si hladko poradil s reprezentačným kolegom.

06.11.2014 19:32
Lukáš Lacko Foto: ,
Lukáš Lacko.
debata

Lacko si poradil s rakúskym univerzálom

Domáci víťaz ročníkov 2011 a 2013 Lukáš Lacko nasadený ako druhý zvíťazil vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na otvorených majstrovstvách Slovenska ATP Challenger Tour Slovak Open v NTC v Bratislave (3. – 9. novembra, dotácia 85 000 + H, tvrdý povrch v hale) nad skúseným rakúskym ľavorukým univerzálom Jürgenom Melzerom za 109 minút tesne 3:6, 6:3, 7:6 (1).

V tajbrejku tretieho setu odskočil na nádejných 3:0 s jedným minibrejkom a nadobro rozhodol sériou získaných bodov od skóre 3:1. Už má istotu 20 bodov do hodnotenia a prémie 2480 eur brutto.

Od pondelka 27-ročný piešťanský rodák Lacko, 77. v renkingu, bude v piatkovom štvrťfinále približne po 17.30 h čeliť 25-ročnej nemeckej sedmičke „pavúka“ Petrovi Gojowczykovi (107.). Bude to ich prvý vzájomný duel.

Lacko vyrovnal proti 33-ročnému semifinalistovi parížskeho grandslamového Roland Garros 2010 Melzerovi (teraz po zraneniach až 112. v hodnotení, bol však už aj na 8. priečke) na 2:2. Predchádzajúci úspech dosiahol predvlani v päťsetovej dráme v 2. kole Wimbledonu. Prehral v marci 2010 v rámci Davisovho pohára v Bad Gleichenbergu a v tejto sezóne na tráve v holandskom Hertogenboschi (7:5, 3:6, 3:6).

Zverenec Ladislava Simona Lacko minulý štvrtok na challengeri vo švajčiarskej Ženeve nedohral osemfinále s Moldavčanom Radum Albotom pre črevnú virózu. Trénovať začal v nedeľu.

V slovenskom derby bol úspešnejší Gombos

Ďalší Slovák Norbert Gombos zvíťazil nad držiteľom voľnej karty Filipom Horanským za 64 minút 6:3, 6:4. V bilancii zo vzájomných súbojov sa ujal vedenia 2:1.

„Očakával som veľké derby. Vždy je náročné hrať so súperom, ktorého dobre poznám, sme kamaráti, spolu trénujeme. Do zápasu som šiel s tým, že musím predvádzať moju hru. Usiloval som sa nadviazať na formu z predchádzajúceho kola. Kvalitne som podával, bol som dobrý vo výmenách od základnej čiary, nerobil som zbytočné chyby. Pomohli mi dva brejky a to, že som si udržal servis,“ povedal Gombos pre web podujatia.

Dvadsaťštyriročný objav tohtoročnej slovenskej daviscupovej sezóny Gombos, 132. v renkingu, bude v piatkovom štvrťfinále nie pred 16.00 h čeliť 28-ročnému Uzbekovi Farruchovi Dustovovi (148.). Bude to ich premiérový duel. Gombos už má istotu 20 bodov do počítačového poradia a prémie 2480 eur.

„Dustova poznám zo spoločných tréningov i turnajov, na ktoré chodíme. Je to nepríjemný hráč. Očakávam, že v zápase bude málo výmen. Dôležité bude, aby som si udržal servis a robil tlak na returne,“ skonštatoval zverenec Borisa Borgulu Gombos.

Galantský rodák Gombos štartuje na tomto podujatí piaty raz vrátane dvoch kvalifikačných pokusov. V osemfinále bol už predvlani, nestačil v ňom na Nemca Björna Phaua. Minulý rok v 1. kole podľahol krajanovi Lukášovi Lackovi, napokon víťazovi turnaja.

Dvadsaťjedenročný 342. hráč hodnotenia Horanský nenadviazal proti favorizovanému krajanovi na úspech dvakrát 6:4, ktorý dosiahol predvlani v novembri na „harde“ v českom Jablonci. Gombosovi podľahol v rovnakej sezóne v júni na antuke v tureckom Izmire 2:6, 5:7.

Víťaz juniorskej štvorhry z melbournských grandslamových Australian Open 2011 Horanský bol medzi najlepšími šestnástimi na tomto podujatí prvý raz v kariére, a to na šiesty pokus vrátane jedného kvalifikačného. Vlani na úvod v troch setoch prehral s Francúzom Kennym De Schepperom. Iróniou osudu sa teraz premiérovo presadil práve na ročníku, na ktorom cez 1. kolo neprešiel najvyššie nasadený Čech Jiří Veselý, jeho partner pri spomenutom veľkom mládežníckom úspechu spred takmer štyroch rokov.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):
Norbert Gombos (SR) – Filip Horanský (SR) 6:3, 6:4 za 64 minút, Lukáš Lacko (SR-2) – Jürgen Melzer (Rak.) 3:6, 6:3, 7:6 (1) za 109 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Lacko #Norbert Gombos