Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

McEnroe nesklamal, raketa skončila na zemi. Pozrite si fotogalériu z exhibície

Hodil raketu o zem, udieral sa do hlavy. Publikum ho však namiesto piskotu odmenilo nadšeným aplauzom. Napriek jednoznačnému verdiktu Jastrabieho oka presviedčal súpera o tom, že lopta z jeho rakety skončila v aute. Všetko s úsmevom na tvári.

15.10.2014 21:03
debata
zväčšiť John McEnroe sa teší z víťazstva. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
John McEnroe John McEnroe sa teší z víťazstva.

Bratislava si v stredu užívala veľkolepú šou v podaní dvojice legiend. Po impozantnom hudobnom a svetelnom úvode ovládli kurt v Národnom tenisovom centre Ivan Lendl a John McEnroe. Nezmieriteľní rivali, ktorí spolu odohrali počas kariéry 36 zápasov, bavili počas 7. ročníka exhibície Tennis Champions takmer 4-tisíc divákov na tribúnach.

„Dúfam, že sa naša hra bude ľuďom páčiť rovnako, ako sa mne páči v Bratislave. Vždy som sa tu cítil ako doma,“ vravel pred úvodnou loptičkou rodák z Československa, za čo si vyslúžil od fanúšikov búrlivý potlesk. „Na Slovensku som dosiaľ nikdy nebol, ale cítim sa tu skvele,“ pridal sa McEnroe a publikum ho privítalo rovnako vrúcne.

Zatiaľ čo počas kariéry sa obe bývalé svetové jednotky netajili nesympatiami k svojmu sokovi, stredajší večer si užívali. Ich pohyb, údery či reakcie už síce poznačil vek, no z tenisového umu veľa nestratili. Nejednou výmenou priviedli divákov k potlesku. Večne zamračený McEnroe si ho z času na čas sám vypýtal – a diváci neváhali. Američana, ktorému pribúdajúce roky postriebrili hlavu, bez mihnutia oka za jeho výkon odmenili.

zväčšiť Pred tradičnou exhibíciou potešili tenisové... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
John McEnroe, Ivan Lendl Pred tradičnou exhibíciou potešili tenisové legendy aj mladé talenty.

Niekoľko hodín pred tradičnou exhibíciou potešili obe hviezdy hŕstku detí. Poobede s nimi absolvovali menší tenisový tréning, ochotne im rozdali podpisy – na tričká, loptičky či do knižiek. Večer urobili radosť aj niekoľkým šťastlivcom, ktorí uspeli v aukcii o ich rakety. Rakety oboch hviezd vydražili noví majitelia za 3 500 eur.

Po zápase mal viac dôvodov na radosť a oslavné tance McEnroe, ktorý zdolal Lendla v zápasovom tajbrejku 10:5. „Bol to skvelý večer. Verím, že sa do Bratislavy čo najskôr vrátim,“ poďakoval divákom Američan, ktorý si následne zahral po boku Petra McNamaru štvorhru. Lendlovým sparingpartnerom bol Mansour Bahrami.

Exhibícia tenisových legiend Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
John McEnroe s mladou tenisovou nádejou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Lendl #John McEnroe