Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Berdych urážal rozhodkyňu, aj keď nemal pravdu. Ospravedlnil sa

Tenista Tomáš Berdych sa ospravedlnil hlavnej rozhodkyni Louise Engzelovej za svoje správanie vo štvrťfinále grandslamového US Open.

05.09.2014 22:04
Tomáš Berdych Foto: ,
Tomáš Berdych opretý o rozhodcovskú stoličku.
debata

Arbiter šiestemu nasadenému zahlásil v treťom sete dvojdopad lopty, čo sa českému hráčovi nepáčilo, ale deň po zápase si situáciu v kľude prezrel a uznal, že mala pravdu.

„Osobne sa rozhodkyni za ospravedlňujem. Mala pravdu. Pod vplyvom emócií som sa správal šialene. Za to sa ospravedlňujem,“ napísal Berdych na sociálnej sieti.

Dvadsaťosemročný Berdych prehral vo štvrťfinále v New Yorku s Chorvátom Marinom Čiličom 0:3 na sety. Sporný moment prišiel v treťom sete za stavu 4:2 a 30:15 pre Berdycha. Český hráč dobiehal loptu, ktorú bekhendom zahral podľa svojej mienky tesne nad zemou, ale Engzelová zahlásila dvojdopad.

To sa Berdychovi nepáčilo a začal diskutovať. „Myslíte to vážne?“ pýtal sa Berdych opretý o stoličku rozhodkyne, ako sa kedysi hneval John McEnroe. „Nestrávili ste veľa času na slnku? Keby loptička spadla dvakrát, bolo by nemožné ju takto zahrať. Držala ste niekedy raketu v ruke? Nikdy!“ hovoril rozčúlene tenista.

Berdych následne stratil koncentráciu, inkriminovaný game prehral a namiesto možného obratu v stretnutí podľahol v treťom sete v tajbrejku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Berdych