Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kučová je nespokojná, na finále WTA si musí počkať

Slovenská tenistka Kristína Kučová si bude musieť ešte počkať na premiérovú účasť vo finále turnaja profesionálneho okruhu WTA.

12.07.2014 16:38
Kristína Kučová Foto: ,
Kristína Kučová.
debata

Vo svojom prvom semifinále prehrala 24-ročná Bratislavčanka v sobotu na antuke v Bukurešti s Taliankou Robertou Vinciovou za 67 minút hladko 1:6, 3:6.

V rebríčku WTA 166. hráčka získala za semifinálovú účasť v rumunskej metropole prémiu 11 300 amerických dolárov a do príslušného rebríčka jej pribudne 110 bodov. Pre obe hráčky to bol premiérový vzájomný zápas.

Kučová nezačala semifinále najlepšie. Hneď prvé svoje podanie prehrala a potom dlho ťahala za kratší koniec. Prvý gem vyhrala až za nepriaznivého stavu 0:4 a Talianka s prehľadom získala prvý set. Druhé dejstvo bolo vyrovnanejšie. Kučovej sa podarilo získať hneď v úvode súperkino podanie, ale potom stratila vlastné. Dvojka „pavúka“ Vinciová kontrolovala dianie na dvorci, Slovenke rýchlo odskočila na 4:1 a potom po 67 minútach premenila hneď prvý mečbal.

„Semifinále mi vôbec nevyšlo. Prejavili sa skúsenosti u Roberty, ja som bola vo svojom prvom boji o finále, čo bolo vidieť. Vinciová vedela, čo hrá, ja som veľmi chcela a potom som dosť kazila. Dnes to nebol môj deň. Stratené podanie na začiatku nerozhodlo zápas, skôr moje chyby. Pokazila som hneď v úvode viacero dobiehaných lôpt, čo ma rozhodilo. Som však rada, že som mohla hrať semifinále, bola to pre mňa dobrá skúsenosť. Verím, že sa z dneška poučím a nebude to moja posledná účasť v tejto fáze turnaja WTA. Chcem napodobniť a vylepšiť tento výsledok,“ povedala Kristína Kučová, ktorá sa musela odhlásiť z kvalifikácie na budúcotýždňový turnaj v Bastade. „Nestíham ju, mala som hrať už v nedeľu,“ priznala slovenská tenistka.

Dvojhra – semifinále:
Roberta Vinciová (Tal.-2) – Kristína Kučová (SR) 6:1, 6:3 za 67 minút

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Kučová